Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 18 april 2014

Veckans Tips: Diabolical "Neogenesis"

Det har verkligen funnits tillfällen när det varit riktigt svårt att försöka hålla vårsäsongen med Veckans Tips lite hemlig.
När jag ångrat konceptet.
I samband med Martins recension av Diabolical "Neogenesis" vacklade jag och var verkligt nära att brista ut i lovord, för bara någon vecka innan jag läste hans text så hade jag fullständigt kärat ner mig i denna svarta historia.
Det här är svärtad dödsmetall producerat i ett par hundra kanaler och där bandet - sång och gitarr från Sverker Widgren, gitarr Carl Stjärnlöv, bas av Dan Darforth, leadgitarr av Tobias Jansson och trummor av Pär Johansson - verkligen hällt sin själ i resultatet.
Från start till mål är det en superintressant resa, där varenda låt fyller ett syfte.
Och sen är det förpackningen.
Den går verkligen inte av för hackor, och gillar man sånt - hej skivnördar! - kan man nog handla den här enbart på förpackningen.
I samma format som en pocket, med tjock svart pärm och tryck i guldrelief (bilden här gör den verkligen inte rättvisa) kommer skivan. Och boken.
För det medföljer en novell om ca 100 sidor med kapitel som matchar varenda låt.
Man hinner nästan läsa kapitlet i samma takt som låten (jag sackar efter en aning, men så kanske jag läser sakta också, det vet jag inte), och det är en mycket mörk och dystopisk historia som målas upp.
Öde landskap.
Död. Svält. Misär.
Och någon form av hopp av att i det raserade ska det resa sig en ny och bättre tillvaro.
Om det sker eller inte råder jag dig att lista ut själv, men en sak är säker - det här är en hållbar produkt.
Givetvis får man med texterna också, så vill man kan man spendera hiskeligt mycket tid på att utforska och läsa in sig på detaljer.
I centrum står ändå låtarna och musiken, för givetvis hade inget av detta funkat om det inte varit för att det är en riktigt bra platta.
Personligen heter mina favoritspår "Into Oblivion" (som med ett rent frenetiskt piskande drar igång skivan), "World In Silence" (med en refräng som sitter sig som tuggummi under skon), "Wolves' Choir" (med sitt sköna driv) och episkt mörka och tunga "The Age To Come" (som är så dyster så dyster och ändå lyckas vara så vacker så vacker).
I skrivande stund är jag bensäker på att jag kommer att ha med just den sistnämnda i samband med att det ska spelas musik på Hårdrockskvällen, och egentligen är den stora frågan om jag kommer att avtäcka min kärlek för skivan innan dess i samband med årsbästalistan eller inte.
Det ska bli spännande att se hur det blev.

Nå, vill du provsmaka 2013 års bästa dödsplatta så kan du göra det på Spotify, men rent krasst så borde du köpa hela paketet, hela skivan.
Diabolical "Neogenesis" är en sån där produkt du vill ha allt av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar