Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 25 maj 2012

Veckans Tips: Little Caesar "S/t"

Jaha, men vad fan... då provar vi igen då.
Med Little Caesar.
Veckans Tips som var planerat i samband med att Blogger gjorde sin senaste uppdatering, och med detta som resultat. En tom rubrik, och inget mer. Och det, mina vänner, är ju inte ett smack rättvist, för denna självbetitlade debut.
Utgiven på stora Geffen Records och med en inte helt obekant producent i form av Bob Rock så var väl detta tänkt att ge gänget en riktig skjuts framåt i karriären. Sångaren och frontmannen Ron Young har en härligt raspig rock'n'roll-röst som är som klippt och skuren för bandets sound, och när han backas upp av Earl Slick och Loren Molinaire på gura, Tom Morris på trummor och Fidel Paniagua på bas samt ett helt pärlband med klockrena potentiella hits så borde fallet ha blivit så också.
Det kom uppföljare vad det led, "Influence", som i mina öron inte alls är lika bra. Jag har numera en version med dubbla CD-skivor (rätt smakfullt faktiskt, med dubbelutgåva och priset för en enkelskiva), men jag kom i kontakt med den första gången genom ett chansköp på Ginza. På LP. (den lakritspizzan bor numera hos Stones!)
Den skivan snurrade rätt så jäkla friskt hemmavid, och jag gillar fortfarande den halvsmutsiga, skit-i-allt-känslan som faktiskt kombineras med klassiska rockballader.
"Down-N-Dirty" och "Rock-N-Roll State Of Mind" är bra exempel på stökig svängig rock med den tidstypiska titeln som innehåller "-N-" istället för ordet "And".
Covern på "Chain Of Fools" är fin, men bästa låten är "Midtown" som kombinerar i stort sett soul och rock på ett mycket fint sätt. "Cajun Panther", "Wrong Side Of The Tracks", "Drive It Home" och "How I Wish It Would Rain" (som har kanske den ostigaste texten någonsin) är andra bra spår.

Totalt får man hela 55 minuter rock, av högt snitt.
Och eftersom den här är en blogg som vill spreta musikaliskt mellan extrem metal till lite snällare rock, och ge dig som läsare tips om skivor av både äldre och nyare modell så känns detta som en gjuten kanditat som Veckans Tips. Du hittar den på Spotify här!

1 kommentar:

  1. Fan va skoj att återupptäcka gamla band. Den skivan spelades en hel del när den kom.

    Tryckte givetvis på länken till Spotify och såg sen att de faktiskt släppt en ny skiva i år - American Dream.

    Gött att ladda med lite skitig Rock-N-Roll så här en fredag :-D

    SvaraRadera