Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 18 maj 2012

Veckans Tips: Metal Church "S/t"

1984.
Ett skivår känt för plattor av exempelvis Twisted Sisters "Stay Hungry", Metallica "Ride The Lightning" och Iron Maiden "Powerslave", men i skuggan av dessa akter debuterade jänkarna Metal Church med sitt självbetitlade album på skivetiketten Elektra (enligt Wikipedia ska det ha varit just Metallica som fått bandet att skriva kontrakt med Metal Church, och i så fall får vi väl tacka så mycket...).
Skivan skulle ge bandet en plattform att oprerar från, men trots det så blev aldrig Metal Church lika stora som de borde blivit om man ser enbart till musikens kvalitet. Svårigheter att hålla en stadig lineup kanske bidrog, vad vet jag?
Det spelar mindre roll nu, bandet är vad jag förstår dött och begravet, och det bästa vi kan göra för dem är förstås att hylla deras tidigare insatser.
Därför är Veckans Tips denna gång en gammal klassiker som faktiskt kan ha undgått flera av bloggens läsare (hell, en del av er var väl knappt födda då...?).
Här levereras bländade thrash som blandas med klassisk hårdrock, allt med vansinnigt bra insatser på både den instrumentella fronten såväl som när det gäller sången. Kurdt Vanderhoof som spelar gitarr levererar, helt enkelt, och David Wayne som står för sången har en ton som påminner mig inte så lite om Eric Hawk i norska Artch, märkligt nog.

Låtarna är kanonspår hela rubbet. "Beyond The Black", "Gods Of Wrath", "Hitman", "In The Blood", titelspåret "Metal Church", "Battalions"... fasen, till och med den obligatoriska covern är briljant bra, en hetsig och ruggigt väl levererad version av Deep Purples klassiker "Highway Star" som avslutar (fyller ut?) skivan.
Kort sagt - denna platta rockar röven av det mesta, och borde listas bland de stora utgåvorna 1984. Den ligger på Spotify, och detta är en sån där gång när jag kan vara avis på dig som har hela erfarenheten framför dig, du som inte hört plattan tidigare.
För oss andra skadar det inte med lite repetition!

7 kommentarer:

 1. Klassiker! Det blir Metal Church idag på halvtomt jobb!

  SvaraRadera
 2. Metal Church är grymma och folk borde lyssna mer på dom och snacka mer om dom, klassiker!

  SvaraRadera
 3. "Metal Church","The Dark" och även trots sångarbytet "Blessing in Disguise" är måsten i skivsamlingen.Den som vill höra mer med Metal Church sångare David Wayne R.I.P. rekommenderas Reverend "Play God" som b.l.a. innehåller en bländade cover av "Fortunate Son" (Creedence Clearwater Revival)

  SvaraRadera
 4. D & Grimgoth -> Så sant. Bra val av fredagsmusik.

  Seance -> Som vanligt ger du en extra dimension av kunskap till allt. Respekt!

  SvaraRadera
 5. Aaarghhhh, jävlar vilket bra band det här är! "The Dark" är ju sviiinbra!

  SvaraRadera
 6. Metal Church skulle hamna sjukt högt på listan över "akter som borde tillbedjas, men som av någon anledning inte slagit stort "!

  SvaraRadera
 7. Grymt bra platta! Kan rekommendera Panzerchrists dödsmetallversion av titelspåret.

  SvaraRadera