Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 18 september 2011

Remasters: AC/DC "Highway To Hell"


Varannan söndag får du en genomgång av en klassisk skiva som återutgetts i ny, remastrad version.
Att ett band som AC/DC då dyker upp är förstås ingen överraskning, även om det tidigare kanske varit relativt oväntade skivor som avhandlats.
Denna gång är det dock så långt från överraskning man kan komma, och att ”Highway To Hell” nu får sin stund i ramljuset beror på två saker.
Dels vill jag hitta en bra anledning för att länka till krönikan om mina barns musikaliska uppfostran – döpt just till Highway to Hell – och dels så är detta förstås en skiva som bör finnas i alla hem.
Här trängs bandets klassikerna ”Walk All Over You”, ”Shot Down In Flames” och ”If You Blood (You’ve Got It)” med titelspåret.
Här finns doldislåtarna ”Girl’s Got Rythm”, ”Touch To Much” och ”Night Prowler” som är betydligt bättre än du minns och tror.
Här finns ett av hårdrockens tuffaste omslag, samt ett hungrigt band som inte vet att frontmannen Bon Scott kommer att gå en för tidig död till mötes.

Det som kan sägas saknas är väl extramaterial, då den enda eftergiften bandet gör i den riktningen (som vanligt i deras remastrade serie, får sägas) är en utökad booklet samt tillgång till lite extra lull-lull på nätet.
Jag vet inte hur det är med er, men jag har i alla fall inte ens kollat vad det extra lull-lullet är.
Det behövs ju som tur var inte.
Detta rockar ju ändå. Hårt. Hela vägen till helvetet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar