Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 28 februari 2012

Bildspecial: Behemoth, Münchenbryggeriet 2012

Igår stod han igen på en svensk scen, Nergal.
Behemoth gick på som band nummer fem av sex, och i samband med att denna världsklass gick på så stod det klart att det är klasskillnad på dem och de andra som medverkar på turnén Full Of Hate (band så som Misery Index, Cannibal Corpse, Legion Of The Damned, Suicidal Angels). Det är en helt annan klass på de polska hjältarnas framförande och scenshow, helt enkelt.
Det visste man ju, men det blev ändå vansinnigt tydligt en sådan här kväll.
Nergal själv verkade dock väldigt tagen av den avklarade leukemibehandlingen, och jag tyckte inte alls han hade samma tryck i pipan som han brukar ha. Rätt mycket stödsång av främst basisten Orion. Dessutom såg han mindre ut än han brukar, och jag vet inte om det "bara" var för att håret var kort eller om det helt enkelt har tagit hårt på honom. En sådan behandling tär nog även på superhjältar!
Som vanligt så gav dock Nergal med mannar allt.
Bjöd på sig själv och kämpade som fan för att ge publiken valuta för pengarna, och det med en rätt kul setlista för oss som sett dem ett gäng gånger. Mycket äldre material, och det innebar också att de modernare klassikerna från "Demigod"-plattan ("Conquer All", "Slaves Shall Serve", "Demigod") samt från "Evangelion" (Ov Fire And The Void" och "The Seed Ov I") lyftes ännu ett snäpp. Givetvis fick vi också se masken, som du ser på bilderna nedan.
Förhoppningsvis är det inte för tidigt för bandet att börja turnera heller, och att Nergal kan återfå krafterna allt eftersom - men jag undrar jag, om jag ska vara ärlig.
Har vi sett och hört det sista om detta?

Sist men inte minst - undrar om Behemoth slog världsrekord i antal motiv på merch?
Sinnessjukt stort urval!
Själv valde jag den galet snygga tischan med korpen, översta bilden (som, faktiskt är en bild av tröjan...tagen med iPhone... det ser väl rätt bra ut ändå?).
Övriga bilder med telefonen, så kvalitén är som den är. Stå ut med det.
Tack till Magnus Ö för kompletterande bilder.
Vill du se bilder och höra lite om resten av lineup:en (eller, i alla fall de jag såg) så får du ge dig till tåls lite. Det kommer senare i veckan - njut lite av dessa bilder så länge!

1 kommentar:

  1. Ja, Nergal var ju väldigt snabbt ut efter behandlingen tycktes det, och satte igång med både det ena och det andra. Hoppas verkligen, som du säger, att det inte var för tidigt och slår tillbaka mot honom!

    Haha, suppersnygg tröja/bild, trodde faktiskt det var en affischbild du lagt upp först :)

    SvaraRadera