Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 11 februari 2012

...om lördagsnöje

Egentligen hade jag tänkt skriva ett ganska långt inlägg. Ett som avhandlar massor av saker, så som att Dethrone (grattis till spelningen på Metal Town!) och To Dust som medverkat som demorecensioner på denna blogg nu är med i Close-Up Magazine, att Headsic spontant skickat sin andra demo för bedömning och lite annat smått och gott.
Det blir dock inget av det. Tiden tillåter inte det - idag är det fullt schema. Mycket som ska göras. Bland annat ska det bli grabbkväll hemma. Alltså, jag och småboysen. Mamman har frigång. Det betyder förstås att lekvolymen höjs till max, och idag står Yngwiemarathon på schemat.
Senast jag varit ute och sprungit (444 km kvar till mål...) så snodde äldsta killen M min iPod efteråt och ville provlyssna. Det blev Yngwie Malmsteen, förstås, till hans enorma glädje.
Så, idag blir det mer av den varan.
Från början.
Vi jobbar oss nog igenom "Rising Force", "Marching Out", "Trilogy", "Odyssey" (förstås, du har väl inte missat Tvekampen när den var med?), "Trial By Fire", "Eclipse" och "Fire and Ice". Kanske även något senare, men där har jag inte lika mycket att trumfa med...och det räcker ju rätt långt med det äldre materialet ändå.
På tal om äldre material... är det någon av er läsare som besitter Alcatrazz-plattorna med Yngwie på gura, och som kan tänka er att dela med er? Mejl till chief-rebel-angel@hotmail.com i så fall!

Näst sist.. du har väl inte missat recensionen samt chansen att vinna den här fantastiska boken?


Det är Werock som gäller, där BiblioteKarin dissekerar den blivande klassikern, och där du också kan vinna ett exemplar. Det ska du försöka med, förstås. Tvälingen ligger på förstasidan på siten.


Allra sist - gillar du bilden på gitarrhjälten ovan? Sådär skönt 80-tals-antisexig? Jag har stulit den. Det finns fler av Lucy Who, klicka på bilden av Yngwie ovan eller denna länk!

4 kommentarer:

  1. Härligt med Yngwie hela dan!

    SvaraRadera
  2. Träffade på Yngwie i Miami i början på 90-talet vid en skivsignering, så jag har Eclipse skivan signerad... Dock blev det inget långvarigt möte på grund av hans skivbolagsrepresentater som föste bort folk som blev långrandiga. Dock verkade han både glad och överraskad av att få prata lite svenska en stund.

    SvaraRadera
  3. Stones -> Absolut. Bra grejer, det! :-)

    SpaderEss -> Nu blev man ju avis. Träffade på Yngwie... Tungt!

    SvaraRadera
  4. Fast faktum att Phil Lynott bad mig fara fara åt fanders och lämna honom i fred, när han var svårt bakis och jag och en polare ville ha autografer, håller jag högre. :-)

    Fick dock autografen senare när han piggnat till lite.

    SvaraRadera