Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 12 november 2010

Hammerfall in i studion


Det kom ett mejl från Triada (som hjälper till att fixa med intervjuer och annat för oss "Werockare"). Mejlet var en pressrelease för Hammerfall, ett band som jag har en mycket ambivalent inställning till.

Deras liveplatta skulle helt enkelt kunna få precis samma behandling som den här - alltså att jag egentligen inte gillar den speciellt, men ändå anser att den bör finnas i varje sann rockers skivhylla... Nå, såhär sa pressreleasen:

HAMMERFALL SPELAR IN NYTT ALBUM I NASHVILLE MED AMERIKANSKA PRODUCENTEN JAMES MICHAEL:

Inom två veckor kommer Sveriges genom tiderna mest framgångsrika heavy metal band HAMMERFALL att gå in i studion för att spela in deras uppföljare av guldsäljande albumet ”No Sacrifice, No Victory”. Låtskrivandet är nästan klart och gitarristen Oscar Dronjak avslöjar ”Nya materialet innehåller många nya fräscha sätt att se på våra musikaliska idéer, vi försöker behålla grundtanken med HammerFall men försöker samtidigt att uppdatera och förändra genomförandet. Det kommer bli tyngre och inte riktigt lika rakt på som tidigare album, men såklart kommer vi att fortsätta vara trogna till vad vi tycker att Heavy metal handlar om”.

Förvänta er det oväntade! Kvintetten har också beslutat sig för att arbeta med en ny producent, vilket är ett stort steg för de senaste fyra albumen har producerats av Charlie Bauerfeind. Valet föll på amerikanska James Michael som nyligen arbetat med artister såsom MÖTLEY CRÜE, SCORPIONS, MEAT LOAF, PAPA ROACH m.fl. James Michael kommentarer samarbetet”Vi kommer göra ett fullkomligt fantastiskt album. Bandet har tänt till på alla cylindrar och jag är mycket exalterad över att vara en del av detta projekt”.

Oscar Dronjak fortsätter: ”Att arbetar med James Michael kommer bli väldigt spännande. De två Mötley Crüe album som James har varit involverad i (Låtskrivare på ”New Tattoo” och låtskrivare/producent på ”Saints of Los Angeles”) är fantastiska och står absolut upp emot de klassiska albumen från 80’talet. Detta och faktum att HammerFall använt sig av samma producent (Charlie Bauerfeind) sedan 2002 gör mig väldigt spänd inför detta samarbete, det kommer per automatik skapa ett nytt sätt att se på produktionerna. Mycket av det som HammerFall var och är renodlades genom att vi började samarbete med Charlie, jag är säker på att vi kommer nå samma reaktion i detta samarbetet. Lite som att få en spark framåt, för att komma i rätt riktning”.

Sångaren Joacim Cans lägger till en annan viktig aspekt: ”Jag ser James Michael som en av mina favorit sångare idag och hans arbete med SIXX:AM är fullkomligt fantastiskt. Albumet är inte bara en av de bästa albumen produktionsmässigt, men James levererar en sång insats som de flesta sångarna idag inte är kapabla till. James kommer vara en perfekt co-producent för oss och jag är säker på att han kommer kunna få upp mig ytterligare ett pinnhål sångmässigt.”

Det hittills titellösa albumet planeras att släppas i Europa 20 Maj 2011.

Bra nyheter för dig som gillar bandet, förstås! Dessutom gav det mig en anledning att ta med bilden ovan av Caroline Rosmark. Skönt epig lagbild á la rockband 1985...

3 kommentarer:

  1. jippie, äntligen som Fylking brukar säga;)

    SvaraRadera
  2. Detta kan bli intressant-jag hoppas ju att de fortsätter att låta Pontus gitarrspel ta plats-han har tillfört en ny dimension.

    SvaraRadera
  3. Har just bloggat om det. Välkommen in :)

    SvaraRadera