Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 12 november 2010

Veckans Tips: The Sword "Age Of Winters"


Superhiten på den här skivan är förstås den låt som gjorde bandet riktigt stort via TV-spelet "Guitar Hero". "Freya" heter den, och den drivs av ett riff som de flesta av oss förmodligen skulle ge högra armen för att ha skrivit!
The Sword som står bakom det här riff-monstret till skiva skulle ha spelat igår på Göta Källare här i Stockholm, och undertecknad hade plåt tillsammans med Per - som faktiskt tipsade om skivan en gång i tiden - men hela Europaturnén har ställts in pga sjukdom och därmed flygförbud. Istället får du en noggrannaree genomgång av skivan i övrigt - förutom "Freya" - om du fortsätter läsa här.
Det är nämligen inte så att skivan står och faller med det nämnda spåret.
Här finns gott om material som håller alldeles själv!
"Celestial Crown" som öppnar skivan är en ganska kort sak som inleds med intuning av gitarrer innan ett gungande, hypnotiskt riff drar igång och vi åker rakt in i skivan. "Barael's Blade" följer upp inledningen med en blandning av heavy metal, doom och sludge som träffar lyssnaren rakt i hjärtat. "Winter's Wolves", "Lament For The Aurochs" och March For Ior" är likaledes starka nummer, och totalt sett är Texasbandets debutskiva från 2006 fängslande stark.
Du hittar bandets MySpace här, och plattan finns på Spotify så att du kan lyssna själv. Eller så kan du ju alltid kolla upp det gamla TV-spelet, för även om övriga låtar håller hög klass så är "Freya" den skinande pärlan här. Och det räcker ganska långt...
Gillar du The Sword så ska du förstås inte heller glömma att kolla in recensionen av senaste alstret "Warp Riders". Garanterat på min årsbästalista!

2 kommentarer:

  1. Var ju inte sjukdom direkt visade det sig, trummisen insåg att turnélivet inte var något för honom så han hoppade av alldeles innan turnén skulle starta.
    Ny trummis är nu inrepad och USA turnén är igång, förhoppningsvis fortsätter de till Europa sen:)

    SvaraRadera
  2. Aha. Tack för det Per.
    Förstås enklare att skriva sjukdom i den första pressreleasen... men det här ger ju hopp!

    SvaraRadera