Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 21 november 2010

Remasters: Whitesnake "1987" & "Slip Of The Tongue"


Ojojoj - vilket paket!
Det kan ju nästan vara det mest prisvärda paketet som går att få tag på när det gäller remastrade skivor med extramaterial, Whitesnakes TVÅ klassiska album "1987" och "Slip Of The Tongue" i samma förpackning.
Snyggt, svart digifodral, läckra svarta CD-skivor med röd text.
En booklet med extra text om skivorna samt alla texter.
Extramaterial i form av totalt 7 extraspår (alla låtar som återfinns på andra skivor, fast här är de remastrade eller i andra mixar).
Uppräkningen av godiset på den här skivan är ganska stor, och då har vi inte ens kommit till låtmaterialet på ursprungsskivorna som väl egentligen är huvudanledningen till att du ska köpa den här given.
För herrejävlar, vad klassiker som trängs på dessa två plattor!
"Crying In The Rain"... "Bad Boys"... "Still Of The Night"... "Here I Go Again"... "Is This Love" ...."Slip Of The Tongue"... "Cheap An' Nasty"... "Fool For Your Loving" ... "Judgement Day"... "Sailing Ships"... ""The Deeper The Love" ...
Och på den här remastringen så har du ett ljud som bjuder på mellanregistret!
Personligen har jag skivorna sedan innan (förstås!), men det är en grym skillnad i ljudet på denna remastrade utgåva och de tidigare. Från att ha haft ett "V"-format ljud och återgivit diskant och bas så har ljudet plattats ut och bjuder på en mer nyanserad bild.
Kort sagt.
Det låter grymt jävla bra!

3 kommentarer:

 1. Jag vill bara påpeka att bandet gjorde sina bästa låter före de här två skivorna. Även om det är två jävligt trevliga plattor.

  SvaraRadera
 2. Fredrik -> Jodå. Man kan ju nästan säga att Whitesnakes bästa låtar är från tiden innan Whitesnake, t o m. (Burn! Stormbringer!).

  Som paket är ändå det här svårslaget. Dessutom ligger många av de tidigare spåren som extramaterial (kolla exempelvis in versionen av "Guilty Of Love", det är kärlekspop av högsta klass!) på denna remastring.

  Ja, jag är lite kär faktiskt... :)

  SvaraRadera
 3. Jodå. Vi håller med om att vi är överens. 8)

  Jag tror att min Whitsnakefavorit är Aint no love in the heart of the city. Men det kan bero på minnen. :D

  SvaraRadera