Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 19 november 2010

Veckans Tips: Moonspell "Night Eternal"


För tredje veckan i rad kan vi skylla Veckans Tips på bloggläsaren Per (vilket väl i o f s bprde innebära någon form av pris och officiell titel, men då jag vet att Per är en blygsam man så struntar jag i det...) Det är nämligen hans fel att portugisiska Moonspell och deras "Night Eternal" flyttat in i Rebellängelns skivhylla, och precis som förra veckan är det inget jag ångrar!
Öppningsspåret "At Tragic Heights" är både aggressiv och smäktande på samma gång (hur man nu lyckas med det), och fångar lyssnaren i stort sett omedelbart. Därefter får vi ett riktigt bra titelspår och en fängslande "Sahow Sun" innan skivans första lugna låt dyker upp, "Scorpion Flower", en tung och nästan radiovänlig sak.
Musiken är modern hård metal med inslag av goth och episka drag i form av inslag av keyboard. Det är stundtals riktigt hårt, med riff och driv i musiken och sång som ligger nära black metal-vrålandet (kolla bara versen på titelspåret "Night Eternal), och stundtals ren sång och vackra melodislingor, och hela hopkoket är fascinerande.
Det påminnner inte om speciellt mycket annat, helt enkelt!
Skivan är från 2008, och detta är Moonspells elfte sedan 1993 om jag förstår det rätt. Det är alltså inga duvungar vi pratar om, men mig har de helt gått förbi. För att det inte ska hända dig så kollar du in bandet på Spotify eller MySpace

3 kommentarer:

  1. Verkar vara en kille med koll den där Per:)

    SvaraRadera
  2. Det är en underskattad skiva. Minns att jag sågade den rätt hårt när den var aktuell men den växte enormt på mig.

    SvaraRadera
  3. Ahh Moonspell, de blir bara bättre för varje platta de släpper. Ser verkligen fram emot deras nästa!

    SvaraRadera