Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 7 november 2010

Remasters: Gary Moore "After The War"


Gary Moore är trist.
Ja, numera i alla fall.
Men det fanns en tid när det inte var så, inte alls.
Herregud, karl'n står ju bakom klassiker som "Wild Frontier", "Victims Of The Future", "Friday On My Mind" bara för att nämna några, och får väl ändå räknas till en av de ursprungliga gitarrhjältarna. Att det då på senare år kanske har falnat gör ju bara de remastrade utgåvorna till än större "måste-köp"!
Den här gången kollar vi in ett av de album som fått stryk under åren, och som försäljningsmässigt hörde till Irländarens sämre försäljningsframgångar - det röda "After The War".
Precis som föregångarna så bjuds här melodiös, välspelad och refrängstark hårdrock med starka nummer som "Speak For Yourself", "Running From The Storm" och titelspåret "After The War", men det finns några små extra guldkorn som gör att bloggen pushar för just den här skivan.
Vi pratar om gästspelet.
Tunga, lite aviga "Led Clones" har sång av ingen mindre än Ozzy Osbourne och i mitt tycke ligger den perfekt placerad på skivan och lyfter även kringliggande spår. Det roliga i historien är ju att Gary Moores band består av Cosy Powell poå trummor och.. Bob Daisley på bas! Ozzy och Bob har som bekant varit som hund och katt under åren, men på den här plattan som ursprungligen kom -89 så samsas de alltså stundtals.
Den återutgivna versionen kom 2003, och som extraspår får man dels högkvalitativa "Emerald", samt 3 stycken livespår i form av "Over The Hills And Far Away", "Military Man" och "Wild Frontier". Bra så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar