Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 28 november 2010

Live!: Accept "Staying A Life"


Accept, en av de klasiska grupperna inom heavy metal, står bakom en del grymt bra omslag.
På den här liveskivan från 1990 är det som om bandet försöker motverka detta och dra ned medelbetyget för sina albumomslag så mycket det bara går - för kolla in vad de har för sig.
Inte bara ett foto som i sig är skumt uppbyggt och ett udda val för ett albumomslag, nej dessutom lyckas de fånga Udo med en min som... ja.. jag vet inte vad. Vad håller han på med?
Nå, det är tur att de matat in tjockfullt med bra musik på skivan istället!
Från start till mål är det här nämligen en skiva med bra låtar. Det finns ett enda spår som kan räknas som utfyllnad, och det är Wolf's gitarrsolo. Det är å andra sidan en grej som hör till livekonceptet, så det gör inget alls.
I övrigt blir det rent av skrämmande hur bra bandets tidiga skivor är!
"Metal Heart" öppnar skivan, ett bra val som öppningslåt, och sen får vi "Breaker", "Screaming For A Love-Bite", "Up To The Limit"... ja, hela raden. Till och med "Son Of A Bitch" innan avslutningen med "Dogs On Leads", "Fast As A Shark" och förstås "Balls To The Wall".
Extremt starkt.
Faktum är att den första Tvekampen som bloggen hade, den om vilket Accept-album som är det bästa, känns... futtig.
Det är ju såhär det ska vara.
Alla låtar på samma gång!

2 kommentarer:

  1. Oj, stark låtlista!
    Metal heart är en av dom första hårdrockslåtarna jag fastnade för, riggade upp morsans kastruller och gick loss på dom... Trummis va grejen på den tiden!

    SvaraRadera
  2. Haha, va fan står han och juckar på bilden eller? :)

    SvaraRadera