Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 16 oktober 2011

Remasters: Sacred Reich "Ignorance + Surf Nicaragua"Jänkarna Sacred Reich är ett av de där banden som nådde bra cred bland många, men som ändå aldrig lyckades lyfta sin finurliga och högkvalitativa thrash metal till en sån nivå att de blev gigantiska.

De har förekommit här på bloggen förr, plattan "Independance" har varit Veckans Tips, men nu är det verkligen dags att kolla in det ultimata paketet med detta band.

Den remastrade och fläskiga boxen med skivan "Ignorance" samt EP'n "Surf Nicaragua" har kryddats med både extralåtar och en DVD med livematerial, och givetvis är det här en laddning du behöver i din skivhylla.

Låten "Surf Nicaragua" kan exempelvis vara den bästa thrashlåt som du nånsin glömt!

Oavsett om bandet sen jämnar marken med en vital "Death Squad" eller finstämd instrumental "Layed To Rest" så är det dominans hela vägen.

Sacred Reich är helt enkelt ett band vars öde borde ha lett dem till större scener och fetare skivkontrakt med tanke på den kvalitet gänget besitter.


Ljudbilden är skarp och bra, gitarrljudet är precis den där vassa eggen man vill ha, och det är en fröjd att få bandets versioner av Black Sabbaths gamla örhängen "War Pigs" och "Sweet Leaf".

Dessutom gillar jag att man verligen ansträngt sig för att samla ihop en riktigt bra "value-for-money"-box som kan erbjuda fansen mer än "bara" de klassiska skivorna.

Ett skolexempel på en remastrad paketering ska hanteras.

Och packas full med riff som får vem som helst att springa i cirklar.


Dessutom, som sagt...

Det är inte lätt att toppa låten "Surf Nicaragua"....!

1 kommentar:

  1. Det var ett bra band. men de var inte tillräckligt bra. Jag känner att de och Prong var sådana band som var med då thrashen var stor, men hoppade av båten då den "dog". Som Anthrax... De var faktiskt inte bättre. De gjorde typ en bra skiva var (nu pratar jag inte om Anthrax, de gjorde tre bra skivor).

    8)

    SvaraRadera