Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 18 oktober 2011

Dismember och Candlemass lägger ner!

Igår kablades nyheten ut. Ett av veterangängen inom Stockholmsdödsen lägger ner, och Dismember får verkligen skäl att dricka en gravöl.
Dismember är ett band jag personligen aldrig tokdiggat, trots deras stundtals mäktiga bisvärmsriff så har det liksom aldrig fastnat.
Däremot ger det ju dessutom anledning att kommentera den nyhet som smögs ut lördags.
Den att Candlemass också ska lägga ner, och att det album man nu jobbar på (och som ska släpas av Napalm Records, blir deras avskedsplatta.
För egen del svider det oerhört.
Candlemass är en av mina favoritgrupper genom tiderna. och den styrka man visat med Rob Lowe vid micken gör att det förvånar mig en aning, detta besked.
Läs min text från bandets 25-årsjubileum, och notera att min känsla är att bandet istället känns hungrigt efter en fortsättning. Kanske tar dock det civila livet för hårt på gänget?
Och kanske finns det, efter uppbrottet med Messiah, en sådan gemenskap att man väljer att lägga ner istället för att omvandla bandet, trots att det ju är Leif Edlings skapelse och skötebarn?
Nå.
Vi får väl verkligen hoppas på två saker då.
Det första är att avskedsplattan blir fenomenalt bra så att vi får en värdig punkt på denna framgångssaga, och det andra är att vi snart får se ett nytt album med Krux!

5 kommentarer:

 1. Men vad i... Candlemass också? Det hade jag missat. Nåja, nån gång ska det ju ske, även med de band som känns som "institutioner".

  SvaraRadera
 2. Det här sög ju. Två ikoner inom svensk metal...

  SvaraRadera
 3. Ser redan fram emot återföreningsturnéerna 2014.

  SvaraRadera
 4. Dismember har jag inga känslor för. Men Candlemass...

  Stor tragik!

  SvaraRadera