Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 25 april 2010

Remasters: Black Sabbath "Sabbath Bloody Sabbath"


Den här har bloggen sparat på, fram till nu.
Black Sabbaths "Sabbath Bloody Sabbath"
En av historiens 5 bästa plattor genom tiderna.
Ett av de snyggaste omslagen som någonsin gjorts - speciellt vinylversionen, där baksidan är en inverterad scen i blått, med änglar istället för demoner vid sidan av sängen.
Magiskt.
Ozzy har heller aldrig sjungit så bra som han gör här, titelspåret är en ren fröjd med sitt vansinniga driv, och sen är det defilering från start till mål. Trots att detta album kanske fått stå lite i skuggan av m¨ånga andra av gruppens alster så inser man att detta är det ett album som bör finnas i varja skivhylla när man kollar in låtlistan. "Sabbath Bloody Sabbath", "A National Acrobat", "Fluff", "Sabra Cadabra", "Killing Yourself to Live", "Who Are You", "looking for Today", "Sprial Architect"... helt magiska spår, rubbet.
För egen del har också skivan en alldeles speciell innebörd.
När jag var runt 12 bast träffade vår familj vår nya pappa (som hänger med än idag, och verkligen tagit papparollen helt och fullt!), och han hade 2 hårdrockalbym i sin vinylhylla. Den här, och Deep Purples "In Rock", så känslan av att få dra på sig stora, fluffiga 70-talshörlurar och spela just den här plattan på grammofon... det ger mig rysningar av välbehag när jag hör öppningsriffet på "Sabbath Bloody Sabbath" än idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar