Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 15 april 2010

SM i Hårdrock - finallag 2!

Som andra grupp är veteranerna Candlemass klara för final i Hårdrocks-SM, trots att det krävdes förlängning i semifinalen. Intressant att se en så pass "gammal" grupp stå sig så starkt, speciellt med tanke på den brokiga resa bandet har haft med sina frontmän. Hjärnan bakom låtarna är Leif Edling, och i övrigt har bandet varit ganska intakt - förutom vid mikrofonen.

Där har ett flertal olika karaktärer passerat, och i vissa fall - som med Messiah Marcolin - mer än en gång. Till slut verkar bandet ha hittat en stabil setup i samband med att amerikanen Robert Lowe anslutit, och de senaste 2 skivorna "King Of The Grey Islands" samt "Death Magic Doom" andas optimism (eller, ja, hur mycket optimism man nu kan andas om man spelar doom...).En rolig detalj med att Candlemass tagit sig till final är att de ofta förekommer i samband med dokumentärer för andra svenska band (kolla t ex At The Gates senaste DVD, där är det Candlemass som headlinar en massa gig som bandet kommer med på) som ett av de stora banden i Sverige. Med andra ord är det strongt gjort att stå sig så bra med tiden!Du hittar bandets historia här, men precis som med den andra finalisten Opeth så får du faktiskt chansen att sätta dig in i bandet på riktigt! Diskografin är imponerande lång med inte mindre än 10 fullängdsalbum, och---javisst, precis som igår så får du chansen att sätta dig in i utvalda smakprov.

Här har du mappen, och den innehåller godbitar så som "Solitude", "At The Gallows End", "Mirror, Mirror", "Into The Unfathomed Tower", "Seven Silver Keys", "Emperror Of The Void" och "House Of 1,000 Voices". Och ett hemligt spår, en riktigt bra liveversion...

Kom ihåg bara - detta är som vanligt för provsmakning. Betala för din musik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar