Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 30 april 2010

Veckans Tips: Khold "Mørke Gravers Kammer"


Det var en gång ett gäng hårdrocksnördar som samlades varenda år för att spela favoritmusik för varandra. Varje år framkom minst ett stycke mer eller mindre okänd musik som tilltalade den stora massan, och som fick undertecknad att gå bananas av glädje.
2010 tillhörde Hårdrockskvällen ett numera avsomnat norskt black metal-band vid namn Khold, främst genom låten "Død" (vars text du hittar här!). Naturligtvis kan man inte låta en så bra upptäckt vara okänd, så Rebellängeln har inhandlat och njutit av albumet "Mørke Gravers Kammer" - och nu är det dags att sprida budskapet genom att göra plattan till Veckans Tips.
Khold spelar black metal, men åtminstonde på denna platta så ligger fokus snarare på sväng och mellantempo än på piskrens. Det betyder att du till slut får musik som stundtals nästan kan beskrivas som en form av "black'n'roll", och resterande del är svängig och lagom ösig black metal. Sång och gitarr hanteras av Gard, och personligen tycker jag att han gör det väldigt bra. Bandet är dessutom samstämmigt på ett sätt som gör den här plattan till en riktig fest att lyssna på. Låtar som "Niflheimr", "Med Nebb Og Klor", "Sjeleskjender", titelspåret samt förstås den tidigare nämnda monsterdängan "Død" gör det här till en platta som är absolut väsentlig i samlingen.
Tack Magnus, för att du öppnade Rebellängelns ögon och öron!
Jamen, hur låter det då, undrar du?
Hoppa till bandets hemsida, där finns mp3:or för provlyssning. Eller så kollar du Spotify och provlyssnar innan du kastar dig till Record Heaven och handlar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar