Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 14 april 2010

SM i Hårdrock - finallag 1

Först klarar för final är Opeth.

De progressiva dödsmetallarna med sin egna stil och alldeles unika uttryck.


Låtar som ligger runt 10 minuter och varierar från det hårdaste hårt till det mjukaste mjukt är förstås inget som du hittar på gemene mans topplistor, men lik förbaskat spelar bandet för fulla hus runt om i världen, och säljer bra av sina skivor. Gänget firade 20-årsjubiluem precis nyss (med bland annat spelning på Cirkus, där du kunde läsa om min träff med bandet, soundcheck och själva konserten), och det är en ganska gedigen lista plattor som bandet har fått ur sig.


Bandet som sådant har sin drivmotor i frontmannen, sångaren och gitarristen Mikael Åkerfeldt, vilket bland annat inneburit att deras sound varit ganska lika under hela karriären - inga byten av sångare här inte!


Och, gissa vad?
Nu får du chansen att sätta dig in i bandet lite mer!

Diskografin i sin helhet hittar du här, men det kanske inte är det som är intressantast - nä, det är snarare möjligheten att lyssna in dig så att du vet om de är värda din röst.


Här har du en mapp med musik att kolla upp.

Den innehåller inte så lite godbitar, eller vad sägs om "The Moor", "The Night And The Silent Water", "April Ethereal", "The Leper Affinity", "Deliverance", "Hope Leaves" och "The Lotus Eater"?


Nä, jag tänkte väl det. Grym samling!
Som vanligt - detta är enbart för att du ska kunna provsmaka. Betala för din musik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar