Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 11 april 2010

Remasters: Iron Maiden "Killers"


Om debutplattan - förra gångens Remaster - var ett av de fulare omslag som brittiska giganterna Iron Maiden lyckats prestera så är efterföljaren "Killers" från 1981 tvärtom ett av de absolut snyggaste, och det är många med mig som lurats in i hårdrocken genom att förtjusas av en yxsvingande Eddie som grinar framför sitt nyligen nedlagda offer. En klassisk bild som bör finnas i var mans och kvinnas hem!
Även på denna skiva är det Paul DiAnno som trakterar sångmicken, och känslan av "punkdriv" återfinns även här. Materialet är något svagare än på debuten, men det betyder ändå inte att det är dåligt (Iron Maiden gör som bekant knappt något dåligt!), och här finns dunderlåtar som "Wrathchild", "Murders In The Rue Morgue", "Killers" och "Purgatory".
Precis som i förra omgångens remaster så är extramaterialet fokuserat på multimedia, vilket för min del gör användandet begränsat - men för den som vill ges bland annat "Wrathchild" och "Killers" Live At The Rainbow.
De två första plattorna som Iron Maiden startade sin karriär med är väl värda att lyssna på igen - och "Killers" kan det vara värt att köpa på vinyl och rama in. Så snygg är den!
Record Heaven har skivan...

1 kommentar: