Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 12 juli 2014

...hade glömt hur jäkla bra den här plattan är!

Ni vet hur det kan bli ibland.
Man förälskar sig i en skiva, lyssnar intensivt på den och sen - av någon outgrundlig anledning - så hamnar den lite i skymundan. Står i hyllan och vilar sig. Till en dag när man bara hittar den igen och slås med häpnad över jäkla bra den faktiskt var, samtidigt som man tänker att "den här måste jag lyssna mer på".
I detta fall pratar vi om "Isolation Songs" från finska Ghost Brigade, en skiva som verkligen fyller alla dessa kriterier.
Jag har haft föregångaren till skivan "Guided By Fire" som Veckans Tips, och efterföljaren "Until Fear No Longer Defines Us" recenserades senast det begav sig, men egentligen är det inte mycket att snacka om.
Klart bäst i bandets tre skivor långa diskografi är mittenakten, denna svarta pärla som utgör "Isolation Songs".
Såväl de mörka balladerna som de ursinniga protesterna träffar precis i solar plexus, och även om det kanske inte är musik som känns klockren så här i sommartider (snarare ska det väl vara mörkt och lite ruggigt ute) å kan man inte förneka faktum.
En bra skiva är en bra skiva - och just Ghost Brigade "Isolation Songs" har jag återupptäckt nu. Jäkla bra platta!

2 kommentarer:

  1. Bara att hålla med, jäkligt bra skiva!
    Finnar kan det här med vemodig melodiös death.
    Inhandlade själv denna för ungefär 2 år sen i en "Reaback" på Media Markt. Tror jag gav 30 spänn för den, ganska bra köp, va...!

    SvaraRadera