Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 13 juli 2012

The Pale Ale Departure

Okej, det är fredag, sommar - och vi rullar vidare med serien om vansinnigt långsökta kopplingar mellan olika skivtitlar och ölsorter.
Denna vecka: toppklass rakt igenom!
(eller, ja, kanske inte på hur namnet är kopplat, men i alla fall på kvalitén på öl samt skiva)
I ena ringhörnan, Sierra Nevada Pale Ale, en av de bästa som Systembolaget saluför.
I andra ringhörnan, Novembers Doom "the Pale Haunt Departure".
Pale Ale Departure, kan vi säga att det slutar som.
Ska vi börja med musiken till, denna gång?
Jag tycker faktiskt det.
Detta är nämligen en mycket bra skiva, en sån där som bara biter sig fast och varje gång man hör den så tänker man att "varför lyssnar jag inte på den här oftare...?".
Du hittar en mer djuplodande genomgång av plattan här, men vi kan väl i detta sammanhang ändå säga som såhär: detta är tung doom med growl, och med ett sådan sväng och en sådan känsla för melodi att det nästan är ett måste i din skivhylla.
Endast det bästa är gott nog som sällskap, och det ska vi ha.
Den knubbiga, lite söta flaskan med grön etikett är perfekt som kompis.
Det är - förstås - Sierra Nevada Brewing som står bakom den. Brygden är tappad på 5,6% och kommer från USA- Precis som Novembers Doom.
Kollar man Systembolagets smaknötter så sägs det att det är Fruktig, balanserad smak med inslag av aprikosmarmelad, honung, örter, ljust bröd och mandarin.
Det må vara hur det vill med det, jag ska inte ge mig in i en diskussion om sådan med folk som antagligen är experter. Istället säger jag att detta är en perfekt kompis att svalka sig med på sommaren, likväl som att den har tillräcklig sting och djup för att fungera en ruggig höstkväll.
En novemberkväll, kanske?
Hur som helst - Sierra Nevada Pale Ale och Novembers Doom "A Pale Haunt Departure" är en suverän kombination. Prova själv så ser du!

4 kommentarer:

 1. Ooh! Nice one. Går inte göra annat än att älska en sådan här serie. SNs Pale Ale är grymma grejer, Novembers Doom likaså.

  SvaraRadera
 2. Christofer -> Tackar ödmjukast. Ploppar strax korken på just en SN Pale Ale för att fira. Skål!

  SvaraRadera
 3. Skål på dig med! Själv så kör jag med Oppigårds Indian Tribute (rekommenderas!) och senaste Nile i lurarna. Dessa har ingen gemensam nämnare vad jag vet med satan vilken trevlig kombo det är ändå.

  SvaraRadera
 4. Ok. Får ta hem en eller tre av den nästa gång, samt gnugga geniknölarna för att hitta en koppling då....

  SvaraRadera