Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 23 april 2010

Veckans Tips: Witchery "Don't Fear The Reaper"


Svenska Witchery gör musik som ser ut som bilden på omslaget.
Dödsmetall korsad med thrashelement, utan allt för mycket krusiduller!
När det dessutom görs så bra som på plattan "Don't Fear The Reaper" så kan man givetvis inte annat än att buga sig och tillbe.
Plattan inleds med underfundigt döpta "Disturbing The Beast" (förstås en ordlek med Black Sabbaths gamla dänga "Disturbing The Priest") innan allt brakar loss med "Stigmatized", en klassisk pärla komplett med dubbla baskaggar och svulstigt riff. Det är - på det hela taget - högkvalitativa låtar som lämpar sig väl för exempelvis löpspåret, och som tilltalar dig som har ett gott öra till akter som korsar thrash och dödsmetall. Här finns ett arv från numera avsomnade Satanic Slaughter, vilket inte är så konstigt då Witchery innehåller stora delar av de gamla medlemmarna, och vi får även en cover av "Immortal Death"... ja, om man nu kan göra en cover på sig själv, så att säga?
Bästa spåret är helt klart "Plague Rider", som piskar upp ett vansinnigt ursinne och driv, samtidigt som den är knäckande tung - det låter faktiskt lite som Bolt Thrower!
Du hittar plattan på Spotify här, och bandets MySpacesida finns här.
Kolla in dem, nu eller genast!

2 kommentarer:

  1. Dessutom släpper Witchery en ny platta snart som är det bästa albumet i år!!!

    SvaraRadera
  2. Jodu, Anonym, Witcherys kommande lär bli helt grym vad jag förstår. Och givetvis kommer en recension på den här siten, vad det lider. Stay tuned!

    SvaraRadera