Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 24 januari 2014

Veckans Tips: Die Knappen "Auf Kohle Geboren"

...jag har en febless för att försöka mig på allt som slutar med "'n'roll". Alltså, death'n'roll, rock'n'roll, black'n'roll. Det har ibland gett upphov till direkta snedköp (kolla in polska Black River, en av de sämre skivorna jag lyckas köpa under de senaste tre-fyra åren...!), men ändå ger jag liksom inte upp.
När jag tillsammans med familjen besökte Tyskland en höst (hon har rötter där, frugan) så var jag sugen på lite gammal hederlig tysk thrash. Sodom, typ, men av det hittade jag inget på plats. Jag hittade istället den här.
Die Knappen "Auf Kohle Geboren", en skiva som beskrevs som thrash'n'roll, och med en viss Onkel Tom "Angelripper" (från just Sodom) på sång.
Jo. Det blev att hala upp lädret och handla.
Bra så, för i detta fall är det inte en skiva där jag gick vilse i mina egna efterforskningar.
Detta är nämligen rock'n'roll blandat med thrash på ett mycket lättjefullt och avslappnat sätt, och just spelglädjen och "vi skiter egentligen i om ni gillar det"-attityden gör att det funkar alldeles utmärkt.
Den här skivan har jag sugit på en längre tid, och funderade faktiskt på att ha med den redan förra året på Hårdrockskväll, men den föll bort i sista stund, och det kanske är lika bra med tanke på detta års hemlighetsmakeri. Jag tror inte att många av de närvarande i Hårdrockssamfundet har koll på Die Knappen...
 
God produktion, och framförallt bra låtar gör att man dessutom gillar det tyska anslaget lite extra. För alla låtar och texter är på tyska, förstås. Inledande titelspåret är enkelt och rätt slätt, men sen blir dte bättre. Bäst )och den låt jag har haft i åtanke hela tiden) är "Kein Weg Ins Licht" (ingen väg i ljuset), men det finns massor av bra låtar. "Vor Ort", "Der Alte Mann Von Revier 10", "Man Sagt..." - kort sagt, det här är ett Veckans Tips som nog inte många har på radarna sen tidigare, men som är ett jäkligt roligt och rätt bra projekt.
Die Knappen består förutom just Onkel Tom av Detlef "Magic" Lauster på gitarr och sång, Ralf Shieritz på bas, Stefan Shlûter på slagverk och Frank Seraphin på gitarr. Ett helt knippe gamla farbröder, som alla har kul på denna skiva!

Plattan finns inte i sin helhet på Spotify, men lite blandade låtar tysk thrash'n'roll finns där - bland annat just "Kein Weg Ins Licht"... mycket nöje!

1 kommentar:

  1. Nä, det blev inget från den här plattan i år heller. Men såväl förra som detta så har den varit med in i de sista dagarna. Nästa år?
    Kanske..

    SvaraRadera