Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 25 mars 2014

Jag tänker hörlurar. Hifi. Hjälp!


...okej.
Jag har fyllt år.
Funderar därmed på en present till mig själv.
Hörlurar.
Hifi, för musik, slutna, för lyssning direkt från hörlursutgången på min Marantz SA8003, för lång njutning kvällstid när familjen har lagt sig och jag vill fläska på rejält.

Vet inte riktigt vad jag ska tänka bara, så jag behöver lite hjälp.
Å ena sidan tycker jag att en hörlur som Marshall är skitsnygg, och verkligen skulle bli lite av en "möbel" när den inte används. Den ska ses som ett exempel dock, den har mobilmikrofon och annat krafs jag inte vill ha på - den får helt enkelt agera statist för de "snygga lurarna som ser bra ut på hyllan även på dagarna".

I andra ringhörnan har vi en lur som siktar stenhårt på magiskt ljud. Denons HD7100.
Verkligen inte ful heller, men det är ju ljudet i fokus här.

Så.
Design kontra ljud?

5 kommentarer:

 1. Ljud. I alla fall om du bara ska använda lurarna hemma och inte snajsa runt på stadens gator och visa upp dig.

  Men om du fortfarande vill ha möjligheten till det så säger jag B&W P7. Sjukt snygga, grymt ljud (vad jag läst mig till, har inte provat själv) och utbytbar sladd om man vill ha mobilfunktioner eller inte.

  Som ren, strikt hemma-Hifi-lur så tipsar jag om Audeze LCD-2 om du har budgeten till det. Annars så kan kanske Hifiman HE-400 vara något? Eller kanske Audio Technica ATH-W1000X?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enbart hemma, enbart ansluten till "finstereon".
   Jag har andra lurar för lyssning i sängen när ljudkällan är iPod, och kör alltid in-ear om jag rör på mig.
   Så.
   Enbart hemma, enbart från stereo.

   Tror förstås det kommer sluta med att jag provlyssnar, men ändå. Tar tacksamt emot tips på VAD som ska provlyssnas. Det finns... många många hörlurar!

   Radera
  2. Om du skall åka på provlyssnarrunda så kan jag rekommendera Ljudmakarn på Drottninggatan i Stockholm. Bra utbud av lurar och mycket bra att ha att göra med.
   Dom har Audeze som jag tipsade om i sitt utbud men även mer klassiska märken som AKG, Sennheiser och Beyerdynamic.

   Radera
 2. AKG 272HD.

  Jag köpte ett par början på året och jag verkligen älskar dom. Låter väldigt bra till rockmusik. Köpte mina från Thomann och gav ca 1200kr inkl frakt vill jag minnas.

  SvaraRadera
 3. Kan inte riktigt jämföra, men jag har ett par Marshall, samma modell som på bilden, och använder dem mest med mobiltelefonen när jag är på studs. Sjukt nöjd. Dom är väldigt lagom i sitt format vilket är skönt. Det enda jag kan klaga på är att dom klämmer lite när man har glasögonen på ibland.

  Finns ju en lite större modell numer (Monitor) som jag inte har en aning om hur dom är...

  SvaraRadera