Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 29 mars 2014

Lightsabres, parkeringsautomater, Pulverized Records, livet...


Lördag, och egentligen skulle jag ha velat vara på såväl Red Fang-giget igår, som spelningen med Tribulation och Vampire ikväll.. men, jag är helt ärligt jävligt slutkörd.
De senaste månaderna på jobbet, sen årsskiftet egentligen, har varit helt galna.
Kvällsaktiviteter, hals-över-huvud-jobb hela dagarna, möten dagarna i ända och jobb på kvällen för att hinna med allt mellan dagarna. Och träning på det.
Så jag pallar fan inte. Tror ja. Kvällen har ju inte hänt än.
Hade tänkt pressa in i alla fall en av dem, men jag fixar det kanske inte.
Det känns som om jag inte sett familjen på flera veckor, typ, i alla fall inte i vaket tillstånd när samtliga är närvarande och friska.
Så det blir en sån helg nu, och vad passar då bättre än ett inlägg av modell pyttipanna?
Blandad kompott?
Just det. Inte mycket.
Vi börjar med Lightsabres
Jo, det står det i den extremt svårlästa loggan på bilden överst, fast det knappt går att tyda.
Bandet/killen bakom detta är John Strömshed, och egentligen visar sig Lightsabres vara ett sidoprojekt från huvudsysslan Tunga Moln.
Istället för blues så är detta skitig rock, med hgårt distad sång och korta slagfärdiga låtar. Skivan heter "Demons", och är för mig ett skönt sidospår från mitt normala lyssnande, även om jag faktiskt kan tycka det är synd att man har sången så "warped", då Strömsheds stämma är väldigt bra som den är... Nå, vill du ha hjälp att tyda vad låttitlarna på baksidan betyder (andra bilden) så kollar du in Spotify
Jag fick ett vinyl-ex av skivan från bandet, och vi kan väl säga som så att.. försten att tolka vad låt nummer 7 heter vinner skivan? Känns det bra? (förresten, hur fanken postar man en LP...? Bra tips mottages!). Svara med en kommentar till detta inlägg, helt enkelt.

Annars har livet rusat fram sista tre-fyra veckorna, och jag kan konstatera att trots att jag petar in en hel del grejer på bloggen så sker det mycket som jag knappt hinner kommentera, såväl inom det musikaliska livet som i det verkliga, rätt alldagliga, livet som jag lever. Ska vi ta ett svep? Tror det va, så kanske vi hinner beta av lite. Vi börjar med.... parkeringsautomater.
Har haft en run-in med två stycken, men på bild får du en.


Okej. Som du ser var den ur funktion. I ett garage som varit ett gammalt skyddsrum, och därmed saknar mobiltäckning. Men, tänker jag, jag vill ju inte ha parkeringsböter, så jag noterar nummer och automatsiffror och går upp ur underjorden för att ringa. Det är bara det att numret inte fungerar, "har ingen abonnent". Vid det här laget var det bara att gå på det möte jag var på väg till, och när jag kommer tillbaka en timme senare så...
Jodå.
Böter.
Och då börjar man ju - rätt arg - leta noggrannare. Då visar det sig att man satt upp ett anslag på sidan av automaten, och där står... ett annat telefonnummer, och ett annat automatnummer. Till ett annat parkeringsbolag. Som inte har någon automat i garaget.
Antagligen har väl de nya (Q Park) köpt de gamla (Carpark), men inte orkat skylta om.
Så det är till att överklaga då.
Och vilka överklagar man till?
Just det.
Q Park.
De som struntat i allt och delat ut dessa böter.
Sannolikheten att jag kommer få gehör för mina åsikter är väl ungefär en snöbolls chans i helvetet, men visst är det märkligt? Att de själva får bestämma om de har gjort fel, och inte behöver granskas av någon opartisk?

Dagen efter då. Ett annat garage. Ny automat - också ur funktion.
Då tänkte jag att det var någon som skämtade med mig, men det var ett annat bolag än Q Park (burn in hell, futhermuckers!) som helt enkelt hade rätt nummer på automaten.
man kunde prata med dem.
Allt bra.

Det hade kunnat sluta precis som det verkar vara för Mastodon.
Jag följer dem på Facebook, och den senaste tiden handlar ALLT om att man säljer ut grejer som man använt. De verkar ha parkerat i Q Park-garage å det grövsta eftersom de har sånt sug på pengar. Fast å andra sidan innebär det ju att man som fan kan köpa gitarrer och grejer som bandet spelat på, det kanske inte är fel...?

För övrigt så springer jag en del nu. Även på kvällar. Det är inte alltid skitenkelt att ha disciplinen att ge sig ut när barnen har nattats och det är mörkt ute, men det har ändå gått hyggligt. Och då är det dödsmetall som som gäller. Och som vi vet - när man vill ha dödsmetall så rekommenderar jag den här etiketten...
Jag måste säga att de har en närmast osviklig känsla för just döds av hög kvalitet.
Kolla bara ett band som Interment och deras "Into The Crypts Of Blasphemy".
Den vill du inte ska gå dig förbi om du gillar döds, och känslan av att vara jagad av den musiken när man är ute och springer i mörkret, själv... jag lovar, frekvensen på benen ökar!
Personligt rekord på min vinterslinga (den är 7,25 kuperade km om det är inte är snö och man kan gena lite i hörnen vid en del svängar, men typ 7, 35 om snövallarna tvingar en att följa de plogade cykelvägarna exakt) är dock satt till Running Wild "Death Or Glory", kanske världens bästa power metal-platta. 32:49. Undrar vad den kvällen hade resulterat i om jag spelat döds...?

Det jag vet att det resulterat i är att inte orkar läsa. Sweden Rock Magazine, Close-Up Magazine... Det ligger en hel trave tidningar som jag inte hunnit ge den uppmärksamhet de förtjänar. Bland annat vet jag att det finns information om Entombed, eller Entombed A.D som L-G Petrovs gäng heter, och eftersom jag efterfrågade att de skulle ta bladet från munnen så vill jag ju veta.
Vi får se, ska försöka hinna läsa lite i helgen så kanske det kommer ett inlägg om det under kommande vecka.
Annars har det mest varit ishockey som jag orkat med. Slappkolla. Semifinalklart i slutspelet nu.
Skellefteå-Linköping och Växjö-Färjestad.
Jag tror att den första matchserien blir rolig att titta på för den som inte hejar på något av lagen. För oss som har hjärtat med kommer det väl mest att bli plågsamt. jag tror ändå att Linköping har bränt mycket krut för att ta sig till semifinal, så i slutänden torde de svartgula ta sig vidare. Men fan vet. Med Linköping och Roger Melin vid rodret kan det sluta hur som helst. Den andra serien kommer bli fysisk och förmodligen sövande tråkig. Defensiv, defensiv, defensiv. Växjö har vunnit alla matcher i grundserien mot Färjestad, och har hemmaplansfördel samt bra form. Alla tecken talar för smålands nya stolthet - utom att det är just Färjestad. Slutspelsrävarna. Jag tror det blir sju matcher i den serien, och törs inte gissa vilket av lagen som drar längsta strået...

Hur som helst - som avslutning på det här synnerligen spretiga inlägget kan vi konstatera att Konkeror släpper "The Abysmal Horizons" på etiketten Lacerated Enemy Records, och då får den nytt omslag.
Överst det gamla, underst det nya.
Vilket föredrar du?


Jag vet inte jag.
Det nya är kanske objektivt snyggare, men jag upptäckte ju - och köpte - skivan med det gamla, lite ostigare omslaget (som visserligen är rätt fult, men slår an en sträng av glädje hos mig).
Du har väl inte missat den?
Kolla i så fall in på Spotify, genast.
Riktigt jäkla tokbra platta!

Så. Vi ses!

9 kommentarer:

 1. "De verkar ha parkerat i Q Park-garage å det grövsta eftersom de har sånt sug på pengar."

  ja eller så lever mastodon i samma skitvärld som oss med samma skitekonomi. jag är 99% säker på att de också har räkningar att betala och familjer att försörja precis som alla andra. att antyda girighet är ganska lågt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj. Din tolkning av den delen av texten var inte min avsikt alls. Antingen väljer du att tolka mig som det passar dig, eller så är detta ännu ett exempel på hur begränsad text är, och hur skribentens begränsningar innebär att läsaren inte kan tolka tankarna.

   Hur som helst - jag menar inte att insinuera girighet (och hade jag velat göra det hade jag haft med bandet Metallica, för att ge exempel på att agera lågt), snarare kanske jag är lite förvånad över att musikindustrins tillstånd innebär att en så stor akt som
   Mastodon säljer av grejer.
   Om de nu inte gör det för att ge tillbaka till fansen. Så kan det ju göra.
   Så.
   Lågt? Det tycker jag kanske inte på grund av insinuerande av girighet. Men jag kan hålla med om att det kanske var att raljera i överkant - och av den anledningen rätt lågt..

   Radera
 2. Konkeror var det ja. Skulle ju kolla upp dom lite närmare men det har tydligen glömts av. Får väl köpa nyutgåvan trots ett lite tristare och mindre unikt omslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Ju mer tiden går, desto mer framstår detta sommett av de absolut bästa fynden den senaste tioårsperioden. Typ!

   Radera
 3. In regards to the Lightsabres record, are you asking what the title to song number 7 is? If so the song is "Born To Die".

  SvaraRadera
  Svar
  1. ....true that, Slade Williams!
   So. If you want the vinyl sent to you, you note the true name & snailmail in writing to: chief-Rebel-angel@hotmail.com, and I'll drag My Way over to the post office....!

   Radera
  2. Thank you so much! I've sent you an email, comment back or email back if you receive it!

   Radera
 4. Gött att komma igång med löpningen! Jag kommer att spränga 200km-gränsen imorgon när springer hem från jobbet. Slog PB i lördags med 56.10 på milen. Tror nog att jag kan komma under 55 under tävling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vackert! Bra jobbat, jag har "bara" 130 km under skorna än, men räknar med att nå 200 till påsk.
   Kämpa!

   Radera