Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 21 mars 2014

Veckans Tips: Dead Lord "Goodbye Repentance"

Minns du känslan när du första gången hörde en riktigt jäkla bra rock'n'roll-platta med ett nytt band?
Typ första gången du hörde Hellacopters?
Tack vare Jarno fick jag chansen att uppleva det igen (även om jag inte minns om det var via hans blogg A Fair Judgement eller om det var via Facebook som han spred detta evangelium - mindre viktigt, gissar jag).
Nu har turen kommit till dig.
Stockholmsbandet Dead Lord har med "Goodbye Redemption" presterat en sån där skiva som man bara vill lyssna och lyssna och lyssna på, och eftersom plattan nog kom i början av 2013 så har jag egentligen lite dåligt samvete för att jag hållit den lite hemlig...
...men å andra sidan är jag ganska säker på att den här skivan inte förblivit hemlig för mina medkollegor i Hårdrockssamfundet.
Kvalitet har liksom en förmåga att skina igenom, skulle jag vilja påstå, och när detta skrivs (augusti 2012) så känner jag mig i stort sett bombsäker på att bandet kommer att ha med en låt på min skiva när det beger sig på Trettondagsafton.
Det enda kruxet är: vilken?
Här har vi nämligen en  sån där skapelse där varenda ton, varenda låt, står ut och håller sådan kvalitet att man kan plocka med den (faktum är att det rent av i slutänden kanske fäller den, just att jag inte kan välja och fegar ur och tar något helt annat...).
Inledande "Hank"? Absolut. Efterföljande "Hammer To The Heart" samt löjligt smittsamma "Onkalo" (ingen aning vad det betyder...)? You bet.
Maffig titellåt, fantastisk avslutning i "Ghost Town" som lovar mer och får en att längta efter uppföljaren? Helt klart.
Kort sagt - den här skivan är jävligt bra.
Allra bäst är kombinationen av enkelheten i riffen och melodierna som bandet (består för övrigt av Adam Lindmark (trummor), Olle Hedenström (gitarr), Tobias Lindqvist (bas) samt Hakim Krim (gitarr och sång) levererar i kombination med sången.
Hakims stämma ger mig vibbar av såväl Phil Lynnot  (Thin Lizzy) som Millencollins Nikola Sarcevic (!), i den där lite lätt desperata stilen av sång.
Så.
Du hittar Dead Lord "Goodbye Repentance" på Spotify, och det är en riktig stänkare till rock'n'roll-skiva som du inte få missa!

4 kommentarer:

 1. Mina extremt grundläggande efterforskningar gällande Onkalo är att det är ett utrymme någonstans i det finska urberget där man förvarar förbrukad kärnkraftsenergi. Det är åtminstone första träffen på Google och jag orkade inte googla längre än så. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Gilla".
   Borde finnas en sån knapp för kommentarer.

   Dessutom kan jag konstatera att jag tydligen i slutänden petade DEAD LORD från Hårdrockskvällen..

   Radera
 2. SRM recension: Sångaren låter som en gråtfärdig Paul Stanley.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe.. SRM är visserligen bra, men man kan ju konstatera att de inte är allsvetande... :-)
   Välkommen förresten. Coolt nick!

   Radera