Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 23 januari 2012

Din åsikt efterfrågas!Du kanske har märkt det.

Den senaste tidens avsaknad av glöd på den här siten.

Lamheten i inläggen.

Har du snappat upp den vibrationen så har du helt rätt.

Jag umgås med tanke av att lägga ner Metalbloggen. Att göra något annat.

Det där har yppats lite i en del mejlkorrespondens med läsare och vänner, och i de allra flesta fall resulterar det i en protest. Det är förstås kul att höra, men på något sätt krävs en nytändning.

En förnyelse, en förändring.

Därför vill jag ha din åsikt.

Vad tycker du?

Sitter du där och trycker på briljanta idéer, eller fantastiska kunskaper om hur man förändrar en blogg som i stort sett rullat i samma hjulspår sedan starten för snart 2,5 år sedan?

Dela dem med mig, via mejl (chief-rebel-angel@hotmail.com) eller kommentarsfältet!

12 kommentarer:

 1. Kanske inte direkt kan komma med storartade förslag, då jag själv är en ganska medioker bloggar som bäst, men då jag är hyfsat ny på din sida och finner stort nöje i den så skulle jag tycka det var synd om den försvann.

  SvaraRadera
 2. Varför så drastiskt?

  Ta en paus på obestämd tid bara. Börja skriva igen om och när du känner för det.

  SvaraRadera
 3. Man ändrar inte ett vinnande koncept.

  Bloggen har en bra blandning av både recensioner, anekdoter och annat smått å gott. Jag tittar i princip in en gång per dag för att se om något nytt kommit, dock inget krav att du updaterar varje dag, minska ner postandet så kanske du finner glöden igen.

  SvaraRadera
 4. David S -> Bra och legitim fråga. Svaret är väl att jag är lite av en missbrukarpersonlighet. Det blir liksom antingen eller. Av eller på. Paus...kanske. Men det känns lite sådär onaturligt...

  ExosLucius -> Mmm... Det är fler som varit inne på spåret att dra ner på antalet inlägg/uppdateringar. Det kan vara nyckeln....vi får se.

  SpadetEss -> Tanx. Vänliga ord!

  Fortsätt. Mer tankar! :-)

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Gör som jag - ta in nytt blod. Ta in flera - jag kan garantera dig att det ger nytändning. Och det får gärna vara nån som gillar annan metal än du själv.

  SvaraRadera
 6. Synd som fan om du lägger ner ju, då detta är en av mina favoritbloggar (för att inte säga min favoritblogg)!

  Men är det inge roligt längre kanske det är bäst att lägga ner helt och inte försöka dra det vidare med krystade nytändningar som oftast går åt skogen (...host...Juholt...host...).

  Men hoppas du är kvar som sagt! :D

  SvaraRadera
 7. Det faktum att du ber om råd tyder ju på att du inte är helt bekväm med tanken på att lägga ner helt, i varje fall. Alltid nåt för oss som uppskattar bloggen :)

  Annars tycker jag det som sägs här ovanför om färre uppdateringar - men kanske med än större djup - kan vara något att testa. Du har kört en rätt konsekvent linje sedan start, så gå utanför den. Hitta en annan infallsvinkel. (Vilken den är blir svårt att säga för mig :)). Kombinera ditt öl och whiskey-intresse mer med musiken kanske?

  Om du sedan fortfarande känner dig less över bloggandet efter att testat lite olika spår tycker jag det är rätt att lägga ner (även om jag kommer bli sur och skicka arga hat-mail till dig om du gör det, haha). Är det i längden inte kul finns det ingen mening.

  Men du ska fan leverera den där Alice-tvekampen innan slutet, bara så du vet!

  SvaraRadera
 8. ja tycker det är jätte bra blogg det här.sluta inte :)

  SvaraRadera
 9. Jag säger som flera andra här, sluta inte, men dra ner på antalet poster. Jag läser bloggar i de mest skilda genrer och det är inte många (om ens någon) som håller ditt uppdateringstempo. På den tiden jag körde min måndagsmetal var det en bra grej-jag visste att jag skulle komma med ett inlägg på måndagen oavsett. Kan kanske vara ett tips.

  SvaraRadera
 10. Jonte, Masa, Crimson, Freddy -> Bra åsikter och tankar. Tack!

  Generellt inser jag att jag kanske behöver samla tankarna själv avseende exakt vad jag upplever som slentrian. Vad jag "har problem med".
  Fortsättning lär ju följa...!

  SvaraRadera
 11. Gör det du vill. Trist om du försvinner men finns det ingen glädje, tvinga inte fram den. Själv är jag helt oinspirerad nu. Gå på hiatus. Så länge du vill så kanske det kommer tillbaka. Eller gör som Jonte säger, gå utanför ramarna. Kanske finns det något annat att skriva om än bara musik och whisky?

  SvaraRadera
 12. Hoppas du fortsätter.

  SvaraRadera