Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 24 januari 2012

Om Metalbloggen och framtiden. Del 2!

Igår outade jag tankarna om att lägga ner bloggen, även om jag haft lite sådan dialog i viss form redan innan. Ett rejält gensvar blev resultatet, både ganska mycket kommentarer och framförallt via mejl.
Det tackar jag ödmjukt för, speciellt som samtliga varit fulla av goda råd och peppning.
Jag har svarat på de flesta, och en sak som slagit mig är att jag kanske inte varit riktigt tydligt med vari i min tvekan om fortsättning består.
Därav denna, del två, avseende tankarna om bloggens framtid.

Först ut - det är många av er som påpekat att uppdateringsfrekvensen är extremt hög. Det är riktigt. Anledningen till att det varit så är dels för att jag haft skrivandet som en oas, och att jag mått bra av att skriva lite varje dag. Dessutom har det gett som bieffekt att jag haft ambitionen att presentera något nytt läsbart varje dag, men kanske har detta över tiden förändrats till ett ok? Möjligen. Det är något jag behöver kontemplera. Tvång vill jag inte ha, samtidigt vill jag också vara tydlig med att jag inte har en dämpad skrivlust.
Jag kommer oavsett vad som händer att fortsätta skrivandet för Werock.
Jag kommer också att skriva för egen del, i en eller annan form.
Och det kanske är det jag egentligen ger uttryck för. Tankar om andra former för skrivande.
Som bieffekt är jag nämligen sådan som person att mina tankar flödar ganska mycket runt skrivandet när sådana tillfällen ges. Vid träning, eller i bilen. Det är där alla artiklar/idéer/inlägg föds, och det jag lockas av är lika mycket att låta dessa tankar flöda runt annat bloggen som den står och går.

För övrigt har förslag förts fram avseende en medskribent.
Det tycker jag spontant är en lockande tanke, och eftersom jag sett effekten på andra siter så kittlar den tanken extra fint. Känner du dig manad?
I så fall tar jag gärna emot dina tankar via mejl! (chief-rebel-angel@hotmail.com)

Denna blogg kommer inte heller att tvärdö. Serierna om Veckans Tips, Remasters och Live! är laddade till mars någon gång redan nu, och visst kommer den utlovade Tvekampen om Alice In Chains. Dessa tankar är snarare en del i en process, och för att hitta en lösning på längre sikt.
Jag tror nämligen inte på att fortsätta med något där hjärtat och glädjen inte är med, och som det ser ut just nu så hamnar vi där under våren om inte något förändras.

Metalbloggen 2.0, no fillers - just killers.
Kanske.
Metalbloggen R.I.P.
Kanske.
Metalbloggen 1.0, as it was, as it is, as it will be?
Nej.

5 kommentarer:

 1. Förslag-kan du inte fråga några om de vill vara medskribenter och så får övriga läsare rösta vem de vill ha?

  SvaraRadera
 2. I vilket fall, hatten av för den här tiden. Hoppas på ork till fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Jag har varken haft tid eller möjlighet att svara på din offentliga fråga. Jag läste det dock igår, att du kanske, möjligtvis, är leds på bloggen.

  Jag tycker inte att det är något att snacka om. Många bloggar försvinner. Både bra och värdelösa. Problemet är det du själv som skapar, eftersom att det inte finns något. Svaret på vad som hänt är enkelt. Du har hållit på i två år.

  Men, ta Vreden, Kentas blogg. Han snackar om att lägga ner den ideligen. Det blir liksom mest fokus på om det ska eller inte ska finnas en blogg.

  Vem bryr sig? Världen går vidare.

  Du skriver vidare.

  Det kommer snart en skiva eller fler som kommer att ge dig inspiration. Eller så gör det INTE det.

  Fortfarande, världen snurrar vidare.

  Men. Du skriver bra och roligt. Jag har fått många tipps, och jag tycker att det är kul att utbyta tankar med dig. Så för min del får du gärna ha en blogg.

  Men gör inte frågan om bloggens vara eller inte vara till en fråga. Jag orkar inte läsa fler: jag ska nog lägga ner min blogg, texter. Jag är känslig just nu. 8)

  SvaraRadera
 4. Fredrik -> Poäng. Alltså, det får inte bli en sak som dominerar. Ska det vara eller inte, blaha blaha. Det är inte heller meningen, utan de två inläggen ska snarare ses som en önskemål om reflektion.
  Beslutet är ju till syvende och sist enbart mitt, och vad spelar det för roll i det stora hela? Inte mycket - världen snurrar ju som sagt vidare ändå.

  Hur som helst, tiden lär ju utvisa vad som händer!

  SvaraRadera
 5. Läst bägge dina inlägg och jag känner igen mig i en del av det.
  Jag har idag hållt på med bloggen i 3år.
  Vad fan ska man säga mer än hålla med i alla kommentarerna att DU inte ska lägga ner!

  Gillar din blogg som fan, men fårstår dig också att du kanske vill vidare och liknande, där är jag med just nu faktiskt.
  Men jag kommer köra på med mina "bort tankar" kokande och med ögonen leta efter tillfällena som kanske gör det möjligt.

  Keep it up och keep on rocking.
  Önskar jag kunde vara en medskrivare til ldenna blogg men jag har fullt upp och jag hoppas/tror du hittar rätt människa för det!

  Var det något mer jag ville säga?
  Tveka inte att höra av dig med om du vill ah tips,råd eller bara snacka skit.
  Jag finns här.
  En dag hoppas jag vi ses också så vi kan ta en (flera) öl och snacka skit!!!

  SvaraRadera