Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 19 januari 2012

Om fusk och "fusk". Och Rockshoppen!

Häromdagen skrev jag lite om en del händelser bakom kulisserna i samband med Werocks omröstning avseende Bästa Svenska Debut 2010. Det har kommit en del reaktioner på det där, både av läsare och av Simon från Pray For Locust, så det kanske kan vara på plats att förtydliga en del.
Simon har varit väldigt öppen och lite bestört över hur det hela uppfattades, och är noga med att påpeka att det inte var bandet som skrivit något liknande (han är också en stor supporter av Trident, och anser själv att det hade varit en ära att komma tvåa efter en sån skiva), och detta kräver nog lite mer text.
För det första - det var inte bandet som hade skrivit något, det var en "supporter" som delade med sig av sitt knep på Facebook eller i ett forum (minns faktiskt inte exakt vilket..)
För det andra - är det verkligen fusk? Jag tycker inte det. Det är "fusk", kanske. Men, rent krasst, är man så jäkla fanatisk att man rensar sin cache och sina cookies (och därmed blir av med sin historik och sparade lösenord och inloggningar) så är man nästan värd att få trycka på röstningsknappen två gånger. Det är ju lite samma sak som att rösta från två olika datorer.


Nej, det jag tycker var tråkigast i historien var att jag upptäckte Tridents invändning så sent. Det var nog, i ärlighetens namn, också det som gjorde dem mest uppretade.
Jag vill understryka att jag tycker att både Trident och Pray For Locust har agerat bra, och jag vill verkligen inte smutskasta något av namnen!

Nå, det om det. Är du uppmärksam så märker du för övrigt att det finns en ny logga i högermarginalen. Rockshoppen! Det är samma gäng som ligger bakom Rockmässan i Malmö (kolla intervjun från senast det begav sig), och de har förstås en ny mässa på gång också.
Den kommer att hamna i oktober, och ha lite mer vinkling mot Halloween. Pontus som är huvudfigur har också skvallrat lite om vad man kan vänta sig, och det är väl bara att konstatera... bor du i området så bör du rita in 27-28/10 i kalendern redan nu!

Det finns ännu en nyhet i högermarginalen. Rätt långt ner. Under Arkiven.
Jag har detta år lovat att springa 500 kilometer, och där hittar du aktuell ställning. Lovisa hörde dessutom av sig och tipsade om Löftessnurran, som innebär att för alla som lovar en förändring till det bättre så skänker Danica Pension pengar till organisationer (jo, jag vet... ett pensionsbolag som vill ge pengar till goda saker, det låter som en utopi. Lite som om Watain skulle vinna Grammis...). Det är väl småsummor det rör sig om, men det spelar mindre roll - jag är ute efter pressen. 500 kilometer. Here we go...!

1 kommentar:

  1. "Lite som om Watain skulle vinna en Grammis"... tihihi :)

    SvaraRadera