Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 13 januari 2012

Veckans Tips: The Presidents Of The United States Of America "S/t"

Tjohoo!
Veckans tips återvänder från sitt jullov, och vi öpnar upp 2012 med en redig klackspark.
The Presidents Of The United States Of America och deras självbetitlade album från från 1995 är förmodligen den perfekta skivan om man vill ha en kul, svängig och glad början.
Och det vill vi ju!
Här duggar råmaterialet till underbara citat tätt, och texterna handlar om allt från persikor till ensträngade gitarrer och hur spindelmannen tar en tur med spindelkvinnan i sin sandbuggy.
Det är, helt klart, en skiva som man bör närma sig utan krav på tunga filosofiska analyser.
Musiken som serveras av trion Chris Ballew (two-string basitar), Dave Dederer (three-string guitbass och sång) och Jason Finn (no-string drums och sång) varierar mellan jävligt svängig rock som i "Kick Out The Jams" och tillbakalutad halvcountrurock som i "Back Porch". Alltid finns de fantastiska och skruvade texterna med, men det som lyfter skivan är ju att låtarna är bra.
"We're Not Going To Make It", "Candy", "Dune Buggy" är alla minst lika bra - eller bättre - än låten "Lump" som blev bandets hit tillsammans med underbara "Peaches".
Just "Peaches" är förresten livsfarlig.
Lyssnar man en enda gång på den så sitter den i skallen flera dagar.
Nå, ska man börja på ännu en "säsong" med Veckans Tips så känns dte fantastiskt att kunna göra det med en så livsbejakande skiva.
För egen del köpte jag skivan när den kom ut för dryga 15 år sen. Det var en period då akter som Therapy? och Whale sålde bra, och jag tror nog att detta är den skiva som håller bäst av dem.

Detta är glädje. Detta är sväng. Detta är The Presidents Of The United States Of America!

Spotify?
Visst. Här. En extra jubileumsutgåva, dessutom.
Mycket nöje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar