Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 30 april 2012

Veckans Citat: Red Fang

Veckans Citat. En av bloggens mest uppskattade inslag, och verkligen ett serie inlägg som varierar mellan högt och lågt, långa inlägg och korta enkla humoristiska saker. Idag är det dags för jänkarna Red Fang, och en strof fångad från låten "Wires" på skivan "Murder The Mountains".
Varför det då?

Jo, för att jag vill gräma mig lite. De spelade ju förband till Mastodon i början av året, och det missade jag. Det hade nog inte gått att göra något åt det, feber på barnen hemma gör att jag får vara glad att jag kom iväg den kvällen alls, men det är min inställning till Red Fang som jag grämer mig över. Jag dissade dem, ohörda.
Korkat.
Mycket korkat.
Flytet i denna strof och slinga när den sjungs är nämligen helt fantastisk, och ett otroligt bra sätt att använda rim i en text...

"Mama's not okay, she light's a candle for every day that you're away"
Red Fang

Så, gör nu inte som jag barn. Missa inte denna skiva:

Det är ett festande med riffet som honnörsgäst som du bör lyssna på. Det svänger. Som fan. Du har skivan på Spotify här, och ett bra tips är väl att starta med just "Wires" för att hitta citatet... vill du dessutom ha nåt bra att läsa under och fästa ögonen på under tiden så kanske bildspecialen samt recensionen från just Mastodons spelning i januari kan vara något?

1 kommentar:

  1. Skönt band. Jag blev intresserad, diggade ett tag men måste nu konstatera att även om de är skönt mysiga så är det lite för konformistiskt för min smak. Vissa låtar sticker bara inte ut medan andra är sköna att ha i bakgrunden medan man städar istället för att vara ute och demonstrera. Tror Red Fang kommer ha svårt att komma ur det facket.

    SvaraRadera