Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 25 april 2012

Onsdag - och jag lyssnar på...

...en herrans massa musik den senaste veckan. Mitt kap avseende Dio-plattorna har förstås inneburit att jag lyssnat en hel del på den mannen denna vecka också (faktiskt, "Sacred Heart" har nog spelats mest av de tre i köpet, konstigt och oväntat nog - och helvete vad bra han sjöng då, Ronnie!). Det är han värd. Annars har det varit ganska mycket ny och väldigt mycket spännande musik som kapat till sig speltid. Recensioner på g, både här och på Werock, men låt oss kolla in det lite kort här och nu. Först ut - Soen!

Först tänkte jag att det var knäppt. Andra lyssningen att det var rätt bra. Tredje lyssningen att det är hur genialt som helst, och det ska bli väldigt spännande att se var jag står om en ytterligare 10-20 varv med Martin Lopez (ex Opeth) nya band Soen. Konstigt namn bara, hur uttalar man det? Vete fan. Bra musiker är det i alla fall, en viss Steve DiGiorgio hanterar t ex basen. Jo, han från detta släpp... hur som helst, en udda skiva som du bör upptäcka. Spotify här så du hittar den!

Nästa skiva du bör upptäcka är denna. (ja, vi kör väl Spotify med den med...) Lakei heter bandet, och norrmännens debut Konspirasjoner påminner mig till viss del om Kvelertak - men utan glädje och med en dyster världsbild. Det är black/crust/stoner/doom-gegga när det är som bäst, och perfekt för att mota eventuella vårkänslor med.
Vi fortsätter sen att mota vårkänslor med Odyssey och deras "Abysmal Despair" (som finns på Spotify här). Som du hör på skivans titel och ser på omslaget är det inte glada miner och clowner som avhandlas, men det som avhandlas görs bra. Har man dessutom låttitlar som "Wicked Witch" eller "Wolfspit And Witches Breath" så fattar man ju att det inte är dåligt. Hur bra?

Det får du avvakta recensionen för att se...


Sist och minst avseende speltid den senaste veckan (ja, av de som spelats mest då...så det är ju relativt egentligen) - Accept.Lite tveksam faktiskt, till "Stalingrad". Kan det vara mina förväntningar som luras?
Det känns sämre än "Blood Of The Nations", och vi får se hur den här landar...

I övrigt kan man konstatera att det fylls på skivor man bara måste ha. Under året väntar vi på släpp från Gojira (sommar), Tiamat (oktober), Candlemass (vår, tidig sommar), Marduk (snart!) och Ex Deo (vår). Jobbigt det för en redan ansträngd plånbok som ska svälja High On Fire, Paradise Lost, Black Breath, Moonspell och Hellish Outcast. Bland annat, bara sådär.
Det är därför man får jobba som ett litet troll ibland, med sitt riktiga jobb.
Så att det kommer in lite kulor.
Därför - se nu till att spela lite fin musik för dina grannar/vänner/bättre hälfter/katter/sämre hälfter/kollegor och motarbetare så hörs vi mer imorgon. Då kommer recension på en av de vassare rifforgierna 2011 hade att bjuda på!

8 kommentarer:

 1. "Stalingrad" är till och med bättre än "Blood of Nations" ge den tid Hoffmans briljanta melodiösa solon är tillbaka och de klassiska Accept körerna är till och med starkare på det nya albumet. Köpte du cd/dvd utgåvan? Om inte så rekommenderas den starkt suveränt att se den nya sättningen live vilket drag och spelglädje en sann högtidsstund i ditt hembiosystem.

  SvaraRadera
 2. paradise lost fick ja i brevlådan gratis för nån vecka sen :)

  SvaraRadera
 3. Köpte Soens skiva för ett tag sedan och jag gillade den med en gång. Lite Tool-Opeth-aktigt. Ett mycket bra "all-star"-band.

  SvaraRadera
 4. Lakei verkar intressant, förutsatt att det inte är allt för mycket stoner. Det borde kollas upp.

  SvaraRadera
 5. Seance -> Bra tips. Jag ska sjynda långsamt med "Stalingrad".

  Freddy -> Åhå, grattis. Jag har medvetet undvikit promo via elektoniska media för att invänta dne fysiska skivan, men inte fått tummen ur ännu...

  Christofer -> Word!

  Emelie -> Helt klart. Det är minst stoner av allt det nämnda. Mer sludge, kanske man kan säga. Bara att kasta sig in i!

  SvaraRadera
 6. Otroligt snyggt omslag på Soen. Ska leta efter vinylen enbart pga det. Har fått hem Paradise lost deluxe boxen, Europes nya vinyl. Candlemass vinyl förhandsbokad. Och så har jag ännu inte Accepts nya. Så väntas då Tiamat, Marduk och Kiss. Jösses vilket skivår

  SvaraRadera
 7. Tack för alla tips! Abysmal despair är dock inte tillgängligt på spotify, inte för mig iaf.

  SvaraRadera
 8. Matrulda -> Vassego. Kan vara så att min Spotify plockar upp filer som ligger på min dator lokalt. Dte har hänt mig förr... jag lovar dock att hålla lite koll på skivan, och om/när den finns på "riktigt" ska jag hojta till.
  Den är släppt av Transubstans Records, så den bör dyka upp på Spotify...

  SvaraRadera