Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 14 maj 2014

Det rätta "kväket": Inquisition!

Dassig bild, jag vet, men det ska föreställa den lite speciella boxen som landade i min brevlåda förra veckan.
Den med Inquisition "Obscure Verses For The Multiverse", ett av 1000 exemplar worldwide och som förutom skivan i läcker svart och guldrelief-digipack också innehåller en nyckelring i läder och ett tygmärke (jaja, jag vet, inte speciellt unika saker - men priset var samma som för den normala skivan ungefär och vem tar inte chansen då??).
Och förutom att Inquisition var en av de grupper som nämndes vid namn i samband med att "Vi måste prata om tvåsamheten" så är det en annan sak som verkligen slår en:
han har det rätta "kväket" när han sjunger, Dagon.
Det som gör att det är nästan omöjligt att inte tänka på Abbath i Immortal.

Dagens läsning är dessutom en lång intervju med just Dagon.
Han har för Decibel Magazine utförligt pratat om anklagelserna om att han skulle vara nazist, och var detta rykte kommer ifrån.
Jag tycker att det är en mycket intressant läsning, och jag tycker inte att svaren är direkt glasklara. Det svamlas en hel del, och utan att ha någon som helst information i övrigt så ger det snarare känslan av att karl'n i alla fall tidigare haft sympatier i den riktningen, även om det med tiden kanske avtagit en del.
Mest intressant dock: man kan reflektera över tankegångarna som berörs lite lätt, dvs att black metal skulle rättfärdiga ett beteende och åsikter som väcker reaktion bara för att.
Givetvis inser jag att många av banden som verkar inom genren har klart extrema åsikter och livsfilosofier - men jag vill tro att det faktiskt beror på att de själva tror just det.
Typ Watain.
I vilket fack placerar man Inquisition?

Nå.
Med det sagt - är skivan bra då? "Obscure Verses For The Multiverse"?
Det tycker jag absolut.
Förutom just "kväket" så har den ett rätt speciellt gitarrljud med lite svaj på riffen, liksom, samt bra låtmaterial. Lyssna på spår som "Darkness Flows Towards Unseen Horizons", "Spiritual Plasma Evocation" eller för den delen titelspåret och håll med om att det är ett bra black metal-sväng!

2 kommentarer:

  1. Hallå där! Om det inte är till mycket besvär får du gärna uppdatera länken i blogglistan till min nya adress: http://metalbastard.tumblr.com

    Tack på förhand!

    SvaraRadera
  2. Försökte mig på "kväket" med deras förra skiva och den var väl ganska bra. Men jag lyssnar hellre på annat.

    SvaraRadera