Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 9 maj 2014

Veckans Tips: Carousel "Jeweler's Daughter"

2013 års bästa rock'n'roll-platta.
I skrivande stund (och det är i mitten av oktober, inte samma som läsande stund som alltså - om saker går som planerat - är i mitten av maj) är Carousel "Jewelers Daughter" en intensivt spelad skiva, och jag är helt bombsäker på att den representeras/representerades på Hårdrockskväll 2014.
Jag upptäckte bandet eftersom de medverkade på en sån där gratisskiva som medföljer en tidning, i detta fall ett specialnummer av Classic Rock som fokuserade på amerikanska rock'n'roll-band. Dragplåstren var akter som Scorpion Child, Vista Chino, Clutch med flera. Först på skivan låg dock titelspåret från detta bands debut, och det var verkligen inte mycket att fundera på efter att ha hört låten.
Bara att beställa hem plattan, omedelbart - och se på fasen.
Det här visar sig vara en sån där bekantskap där precis alla låtar är riktigt bra och fyller ett syfte!
Allra bäst - och de jag väljer på som representanter inför Hårdrockskvällen när detta skrivs - är just titelspåret (som inleder också själva plattan) samt "Long Time", "Light Of Day" och avslutande "Penance", men som sagt...hela skivan är bra.
Faktiskt så bra att jag tycker det är den bästa rock'n'roll-given under 2013.
Det är precis lagom polerat för att ge en skön ljudbiold med bra sväng, men ändå så pass ruffigt att det inte känns för snällt. 
Hela ljudbilden liknar bandfotot som finns på insidan av min TeePee Records digipack, lagom ruffigt men inte för stökigt.
Bandet är från Pittsburgh, och vill man veta en del mer om dem och plattan ("de" är i detta fall Chris "Twiz" Tritschler på gitarr, Dave Wheeler på gitarr/sång, Jim Wilson på bas och Jake Leger på trummor) så rekommenderas denna artikel/intervju från Pittsburg Post-Gazette.

Jag tror ändå att det är just det inledande titelspåret som en gång fångade mig som är det första du ska lyssna på. Drivet i den låten är inte att leka med...!
Carousel "Jewelers Daughter" på Spotify, så du kan fastna för bandet du med. 
Du vill ju inte missa vad som var förra årets bästa rock-platta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar