Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 27 maj 2014

Entombed vs Entombed AD?

Okej.
Nu är det dags - den där kommentaren om Entombed och Entombed AD.
Det blir kanske inte så långt, men det ska ändå friskas upp lite.
Ni vet säkert historien, det där med att bandet helt plötsligt verkade bli ovänner och när Alex Hellid inte längre fanns med när gänget drog till Sydamerika (var det väl?) på turné, samt inte stod nämnd som gitarrist på kommande plattan "Back To The Front".

Undertecknad skrev en enkel kommentar om det i höstas, och ville att dessa legendarer skulle begrava stridsyxan och i alla fall berätta vad som händer. Det är ett av de mest kommenterade inläggen, och det verkar som om personer i bandet eller med mycket bra insyn i bandet har hållit ett öga på det inlägget, eftersom det hela tiden har ramlat in anonyma kommentarer som delat en del information.
Det senaste är att Entombed AD släpper "Back To The Front" 20140804 (antagligen med i alla fall uppdaterad logga på jämfört med nedanstående bild), och det betyder väl i alla fall det ena bandet tar fart på riktigt och bygger vidare sin karriär.
Någon form av överenskommelse lär man ju ha gjort, då det ursprungliga Entombed fortfarande finns, och förvirrande nog också kört spelningar - bland annat när man spelade med Gävle Symfoniorkester (se spelningen här), och då valde att spela hela "Clandestine"... skivan som LG Petrov inte sjunger på.

Nå.
Det är som det är - egentligen är jag inte förvånad eller speciellt ilsken eller besviken över att bandet delar sig och att det i samband med det kan bli lite ont blod.
Sånt händer.
Fan, sånt händer mig i mitt liv, där det finns barndomsvänner som jag var tajt med i tjugo år (typ) men nu inte har hört av på ett decennium. Det är antagligen precis lika mycket bådas fel och kan vara en del av livet.
Det jag egentligen vill konstatera är nästan samma sak som det Danko Jones skrev om i sin krönika i Close-Up Magazine här nyligen - det är ändå en halvskum sits när dte börjar bli flera band med samma namn som är aktiva.
Han hade Queensryche som exempel (som ju förvirrande nog har EXAKT samma namn på båda sina konstellationer än), och i det ljuset är det kanske extra intressant att se vad som händer med Entombed.
Alltså, det som inte har AD som eftermäle.
Kommer det en ny skiva?
Ska man turnera?
Vilka blir de permamenta medlemmarna?
Eller kommer man till och med att bli sams igen och fortsätta under samma flagg så att när vi kollar tillbaka i historien så är Entombed AD mest att likna ett sidoprojekt?

Framtiden kommer förstås att utvisa det, men fortfarande finns mycket som inte sett dagens ljus när det gäller anledningen till stökandet.
I de intervjuer som gjordes för Sweden Rock Magazine och Close-Up Magazine så antydde man att det till stor del finns en tredje part som ställt till en hel del.
En sån sak låter ju minst sagt märklig, men inget är ju omöjligt in the world of rock'n'roll.

En framtida Tvekamp mellan Entombed och Entombed AD?
Rätt självskrivet va...? 

EDIT: Nu ser jag att det är klart med rättigheter för Queensryche. Bandnamnet går till gänget som har Todd La Torre på sång, dvs det med grundarna Michael Wilton, Eddie Jackson och Scott Rockenfield - medan rätten att framföra "Operation: Mindcrime 1&2" i sin helhet har gått till Geoff Tate. Vad de nu ska kalla sig framöver (Kingsryche?).

Dessutom har Entombed AD släppt första teasern på nya skivan. Kolla här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar