Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 30 augusti 2009

Mustasch & Manson

Mustasch är på gång med nytt material - den 30/9 ska de försöka följa upp framgången med förra plattan "Latest Version of the Truth".

R2 efterfrågade min åsikt om Mustasch nya singel.. antar att det är "Heresy Blasphemy" han menar, som ligger uppe på deras MySpace http://www.myspace.com/mustasch Och, tja, jag vet inte. Jag tycker dte är lite som vanligt med Mustasch för min del. Det är bra, men inte fantastiskt. Helt okej, liksom, även om jag tycker att refrängen är lite svag. Givetvis är det ingen "Double Nature", men det var kanske inte att vänta heller. Den låten är ju en riktig fullträff som får de flesta rockers att spontant vilja ställa sig upp med en knuten näve i luften!

"Heresy Blasphemy" har i alla fall en del coola detaljer. Skriket som ligger efter ca 3 minuter är t ex en grej jag tycker lyfter det hela. Och Ralph sjunger förstås bra. Som vanligt.

Och när vi ändå pratar om Mustasch så måste jag ju dela med mig av anekdoten från i somras, för er som inte hört den. Hemväg från Metal Town, och till slut hamnar vi i samma T-Banevagn som Mustaschtrummisen Danne McKenzie. Han berättade i sin tur om Marylin Manson som headlinade ena dagen i Göteborg. Karl'n vägrade tydligen att se asfalt i sin loge, och eftersom Metal Town är beläget på en pir (=bara asfalt överallt..) så fick arrangörerna beställa och rulla ut 200 kvadratmeter gräs i skräckrockarens loge.
Tror ni han var länge i logen för att njuta av gräset under sina bara fötter?
Knappast.
Spelningen han bjöd på sen var dessutom ganska svag, så man kan ju hoppas att han ändrar sin uppladdning innan kommande spelning på Hovet i höst. För de av er som ska dit, menar jag!

2 kommentarer:

  1. Tyvärr har jag själv bara hört låten på radion en gång, och då var jag inte så koncentrerad att jag kan göra ett utlåtande. Kan inte heller lyssna på låtar på myspace med mig dator. Så det får vänta. Men av det jag hörde tycker jag att det verkar lovande, dock som du säger ingen Double Nature. Men sen är jag nog ett litet större fan av Mustasch än du....

    SvaraRadera
  2. ...det där måste du ju åtgärda, så du kan börja ta del av alla kommande plattors smakprover. Just Mustaschlåten lär du väl få höra massor på Bandit, men det finns ju andra grejer du vill tjuvlyssna på. Slayer, WASP, Megadeth, Paradise Lost...

    SvaraRadera