Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 21 augusti 2009

Recension - Candlemass "Death Magic Doom"


Candlemass "Death Magic Doom"Okej, första ska det erkännas - jag har följt & diggat Candlemass hela deras karriär, så jag kanske inte är mest opartisk när det gäller att recensera en Candlemassplatta. Leif Edling har alltid haft en känsla för att skriva feta riff, och bandet har under åren som passerat sedan smått legendariska debuten "Epicus Doomicus Metallicus" presterat en rad gnistrande pärlor till låtar.

Årets giv "Death Magic Doom" är andra plattan med sångaren Robert Lowe, och denna gång märks det att låtarna skrivits i alla fall delvis med hans röst i åtanke - vokalistens insats är helt enkelt riktigt jävla bra!

Låtarna är också på denna giv starka, men personligen tycker jag att man öppnar albumet märkligt, med i stort sett hela plattans svagaste spår, snabba "If I Ever Die". Nåväl, sen tar det sig. "Hammer of Doom" börjar långsamt malande för att växa till rejäl koloss, och det sätter ribban framåt en bit framåt, där bandet radar upp en fin rad bra låtar, tajt och bra spel samt en väl passande sång.
Dessutom är ljudet och produktionen väsentligt bättre än på förra given "King of the grey Islands".
Vill man se Candlemass i Stockholm har man chansen i slutet av september, och mer info om bandet hittar du här: http://www.candlemass.se/
Bästa spår: "Hammer of Doom".
Betyget då?
Med tanke på min långvariga förtjusning över Candlemass kanske det inte är någon överraskning...
Candlemass "Death Magic Doom" - 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar