Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 30 augusti 2009

Recension - Behemoth "Evangelion"


Polska Behemoth spelar stenhård musik, så även på detta album. Det hela startar med ett avgrundsvrål och slutar med en över 8 minuter lång låt vid namn "Lucifer". Däremellan ryms några av de snabbaste blastbeats man kan spela på trummor, ett helt knippe geniala riff och Nergals bespottande av kristendomen.
Det hela är mästerligt producerat, med ett ljud som är kristallklart och en stor mängd snygga produktionsdetaljer där man använt stereoeffekten för utökad effekt.
Alltså - gillar du ovan beskrivna musik så är det här ett givet köp. Å andra sidan har du nog i så fall redan följt Behemoth ett tag, säkert sen fullträffen "Demigod" från 2004...
De första tre låtarna på den här skivan - "Daimonos", "Shemhamforash" samt singeln "Ov Fire and the Void" är en öppning som antyder maxbetyg för det stenhårt arbetande & turnerande bandet. Sen sjunker tyvärr låtkvalitén något, även om det finns gott om magiska detaljer utspridda (det fantastiska riffet & trumspelet i outrot på "He Who Breeds Pestilence", t ex...). Sista låten är på polska och innehåller ett riff som upprepas nästan till hypnos - men tyvärr tycker jag själv att det blir mest trist i längden.
En enorm stjärna i kanten ska bandet ha för det medföljande CD-kompendiet. Liner notes på alla låtar, enormt snygga bilder och en generell känsla av att det hela är påkostat. Det är helt enkelt en produkt, där det visuella och texterna hänger samman med musiken. Tumme upp!
Behemoth finns förstås på nätet - du hittar dem här: http://www.myspace.com/behemoth
Bästa Spår: Jaaaaa du... dött lopp mellan "Daimonos" och "Ov Fire and the Void". Den första är snabbare, den andra har en krossande tyngd - välj själv hur du vill ha ditt Behemoth!
Betyget har nästan mersmak i min bok, och ett absolut tips är att inte missa Behemoth när de besöker Sverige i november!
Behemoth "Evangelion" - 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar