Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 14 september 2010

Så slutar Elitserien 2010/2011

Imorgon är det nedsläpp, då drar Elitserien i ishockey äntligen igång.
Då kan man börja leva ett liv där man slits mellan hopp och förtvivlan på mer eller mindre daglig basis...
Såhär slutar det i år, om min kristallkula är rätt kalibrerad:

1) HV71. Läskigt bra lag, framförallt powerplay-uppställningen. Fredrik Bremberg platsat inte ens i första PP-sättningen, det säger en hel del. Men... HV71 vinner INTE guld!

2) ... för det tror jag Färjestad gör. Förra året var med Karlstadmått mätt riktigt usel, men i år har man värvat toppen. Enda frågetecknet är målvaktssidan.

3) Frölunda. Det här är kanske en överraskning, Göteborgarna har underpresterat i flera år nu. I år tror jag dock att man får ihop det, och det baserar jag på... ingenting. Slutspelet blir däremot ett magplask, jag tror att Frölunda åker ut redan i kvarten!

4) Djurgården. Bra värvningar, bra tränare, glöd runt hockey i 08-land. Djurgården bygger vidare på förra årets succé, men tappar lite mark i grundspelet pga energiläckage med grannen Gnaget i serien. Livsfarliga i slutspelet dock. Semifinal, minst...

5) Skellefteå AIK, "mitt" lag. Lite samma som DIF, bygger vidare på sitt kocept. Bättre lag på papperet men frågetecken för oprövad tränare. Livsfarliga i slutspelet.

6) Linköping. Säcken är en fantastisk tränare - men inte i ett lag med stora stjärnor. Hans styrka är kollektivet, och att få alla att dra åt samma håll. Håll koll på backen Erik Andersson dock, han kommer blomstra under Säcken och är ett bra tips för dig som letar fynd i Dream League.

7) Timrå. Perra som är ny tränare är precis rätt medicin, och förstalinan med alla finnar är grymt vass, så även lagkaptenen Gabbe Karlsson och ynglingarna. Problemet är mitt emellan, de där som ska leverera varje dag i 55 omgångar. Att möta Timrå i slutspelet blir däremot otroligt obehagligt, dte tror jag alla lag kommer dra sig för!

8) Modo. Konstigt lag i år. Igen. Men de har Niko Dimitrakos, han avgör ju fasen ett par matcher själv och det räcker till slutspel, tror jag. Det blir en kamp mot...

9) ...Brynäs, som är i stort sett lika bra. Minst. Det där två lagen kan lika gärna sluta vice versa, och egentligen vet jag inte varför jag tippar Modo före. Ska vi säga att det är en "förlust-av-Markström-effekt"?

10) Södertälje. Tälje är betydligt bättre i år, och jag tror de kommer vara med i racet om slutspelsplatserna rätt länge faktiskt. Till slut saknas kanske den där riktigt vassa spetsen.

11) Luleå. Tyvärr. Det har varit på gång länge nu, men i år ser truppen skralare ut än på mycket länge, och det är bara att hoppas att nye tränaren Rönnqvist klarar biffen. Håll ögonen på Kim Karlsson dock, det är en riktig flipp!

12) Gnaget. "Vi mot världen" blir lagets devis, och jag tror att de kommer streta emot bättre än vad många säger. Problemet är att det är 55 matcher, och jag tror det faller ihop i slutet. Dessutom är jag orolig för supportersvansen som laget har med sig, hockeysverige är inte vana vid den sortens element.

So, there you have it. Facit.
Helt klart kommer serien att bli otroligt spännande i alla fall, och i år är det fler juniorer som kommer att kriga om framstående platser än någonsin förrut. Stay tuned för mer hobbyanalyser under året!

4 kommentarer:

 1. Du har ingen koll alls. Björklöven vinner! 8)

  SvaraRadera
 2. Härligt med lite Hockey mitt i allt!
  DIF - SM guld dock ;)

  Ville bara avslöja att igår släpte jag loss en tävling på bloggen ;)

  SvaraRadera
 3. Nu har jag faktiskt canal+ tillgängligt så ska försöka hänga med någorlunda i hockeyn. LHC vinner i år förresten. Tveklöst (då jag inte har nån koll överhuvudtaget om hur lagen ser ut, vem som har bäst spelare o.s.v. så bygger jag denna teori på devisen att "fakta är högst ointressant" ;))

  SvaraRadera
 4. Fredrik -> klart jag inte har nån koll. Det har ingen av "experterna"... :)
  Skämt åsido, Löven har en bra förstafemma, men vägen tillbaka är låååång. Och krokig. Trots att de är mina "antagonister" så har jag ett öga på vad de hittar på...

  Grimgoth -> Ja, Dif kan ta sig långt. SM-Guld? Kanske. Ska vi säga att nytt silver istället?

  Jonte -> Helt rätt inställning. Låt Hjärtat va' med, som man säger! :D

  SvaraRadera