Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 19 september 2010

Live!: Machine Head "Hellalive"


Alla som sett Robb Flynn och hans mannar i Machine Head live vet att bandet tillhör de tajtaste akterna i metalvärlden.
Jag törs även säga att de tillhör de hårdast arbetande, då de verkar befinna sig på vägarna mer eller mindre konstant - ofta till priset av en eller annan av medlemmarnas hälsa!
Den här tagningen släpptes 2003, och den är gjord på klassiszka Brixton Academy i London. Det betyder två saker:
1) Det är bra ljud och bra drag på spelningen
2) Låtmaterialet saknar alla hits från bandets fantastiska epos "The Blackening".
Bandet är synnerligen laddat på den här spelningen, och en sak som jag fascineras av varenda gång den här plattan åker på är gitarrljudet. Grymt, elakt och med bandets karakteristiska tjut på toppen av det (lyssna på "Ten Ton Hammer", t ex, så förstår du vad jag menar!).
Mellansnacket är dessutom ganska bra, och lyfter t ex inledningen på "Crashing Around You" rejält - det är helt enkelt lätt att höra och förstå att här står en riktigt förbannad frontman och förkunnar sitt evangelium.
Få se. Tajt band, bra ljud, het publik.... vad kan man mer önska?
Ja, just det ja.
Bra låtar!
Tur då att plattan innehåller 14 stycken väl valda stycken. "The Blood, The Sweat, The Tears" låter fantastisk, liksom "Take My Scars" och inledande "Bulldozer". Och, naturligtvis finns klassikerna här, som "Old", "Supercharger" och superhiten "Davidian".
Let Freedom Ring With A Shotgun Blast!

1 kommentar:

  1. Är denna skiva alltså gammal? Jag ser gärna att de släpper en ny live, så man kan få avnjuta deras två senaste alltsters fantastiska hits. Machine Head var ibland bra till TtAotE-skivan. Sen blev de bäst. 8)

    SvaraRadera