Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 22 september 2010

Bloggreklam. Varför det?

Här kommer en fråga som jag funderat lite på i min egna lilla värld.
Bloggreklam.

Alltså, inte den typen som jag själv har för exempelvis Record Heaven eller Werock, utan den där funktionen som finns där det sprängs in allehanda reklam lite här och där.
Enligt Blogger och Google så ska man kunna tjäna pengar på det.
Jag är ju skeptisk, och kan för egen del tycka att det blir rätt mycket sämre upplevelse av siten när det blandas in så pass kommersiella banners, men jag är lite nyfiken ändå.

Ni som har reklam på era siter, ger det verkligen några pengar?
Och vad säger ni andra, tänker ni på det?
Betyder detta att det kommer reklam på Metalbloggen?
Nä. Inte alls. Jag vill bara veta.

Nå, med det avklarat kan man kasta sig över allehanda andra grejer.
Först, en heads up. Imorgon är det torsdag, och det kommer att innebära en möjlighet att vinna torsdagstraven med skivor. Som vanligt vinner den som först svarar rätt på frågan som kommer på bloggen imorgon, så det är bara att ladda med kaffe och plåstra fingret så du kan trycka "F5" skitofta!

Sen, allmänt svammel. Mest I Spelaren är uppdaterad. Circle II Circle är en ny bekantskap som recenseras kommande månadsskifte på Werock och som jag har en hel del svårigheter att sätta fingret på vad jag egentligen tycker om. Förutom de angivna plattorna och låtarna så har även senaste Stone Sour och Accept rullat. Accept är rätt bra, framförallt sjunger han riktigt bra, "den nye". Stone Sour var jag initialt skeptisk mot, men den har växt. Med tanke på kommentarerna från bekantskapskretsen misstänker jag också att den kommer vara välrepresenterad på Hårdrockskväll 2011...

Till sist... saknar du längre inslag här?
Undertecknad har mer eller mindre drunknat i jobb den senaste tiden, men var lugn. Det kommer...

7 kommentarer:

 1. Jag har skippat det. Jag skriver för min egen och de sköna kontakternas skull. Bloggen ska spegla mig-och eftersom jag inte får välja annonser så blir det mindre av mig då.

  SvaraRadera
 2. Även jag har hoppat det, ser ingen anledning till att ha det och kan inte tänka mig att det kan ge något. Däremot om man blir sponsrad som exempelvis din blogg med Record Heaven som i detta fall ger läsarna rabatt vid köp, då är det befogat, men skulle du börja med reklam för Pampers skulle jag börja undra vad tusan du håller på med.
  Dessutom tror jag att reklam kan få läsare att tappa intresse för bloggen.

  SvaraRadera
 3. Jag säger som Stones: jag själv skulle tappa förtroendet för bloggen i fråga. Gör karln reklam för betalt, eller skriver denne någon om det som den verkligen vill skriva om? Alltså: är det de som köper reklamplatts som bestämmer agendan?

  Å andra sidan: vill man tjäna pengar på sin blog är det upp till var och en. Jag dömmer inte mer än att jag slutar läsa. Tror jag... 8)

  SvaraRadera
 4. skippa reklamen om den inte har nåt med bloggens inehåll att göra. Nu börjar lilla julafton. Grymma plattor att se fram emot, eller vad sägs om Evocation, Enslaved, Hail Of Bullets, The Crown och ett litet tips Kvelertak från Norge...satan vad dom röjer!!!

  SvaraRadera
 5. Släng in reklam om du vill det särskillt om du kan få in lite kulor på det. Kan du tjäna en liten slant på att jag besöker blogen så gör det mig bara glad! Som läsare tycker jag att det är ett mycket smidigare och bättre sätt att ge tillbaka än att donera. Kanske får reklamintäkter dig att hålla den i liv längre och med fler inlägg än annars, finansiera fler skivköp och konsertbesök och i och med det bidra till bra inlägg. Står man som läsare inte ut kan man enkelt slänga in en ad-blocker i sin browser.

  Tycker du ska ta bort hela inlägget och göra som du själv vill - skit i vad andra tycker. Det är din blog.

  Brukar inte komentera här men tack för en kanonblog!

  /Mats

  SvaraRadera
 6. Jag får inga pengar för min reklam även om jag använder mig av både google annonser och tradedoubler.

  Det som ger mig mest i dagsläget är nog sammarbetet med Rockmerch då dom sponsrar min tävlingar.

  Vet inte hur folk uppfattar bloggen med dess reklam för saker, ingen som klagat hittills så dom ser nog mer till innehållet i den, vilket är mycket positivt.

  SvaraRadera
 7. Tack för kommentarer och reaktioner.
  Jag inser när jag läser dem att jag kanske var otydlig i syftet med inlägget - jag har inte, och har aldrig haft, för avsikt att köra reklam på den här siten. Vill inte det.

  Däremot har jag funderat varför en del valt att göra det, och ville höra era tankar!

  SvaraRadera