Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 26 november 2010

Veckans Tips: Dynamo Chapel "Secrets Surrendered..before they're even kept"


Efter att Metalbloggen haft ett gäng hårda plattor på raken som Veckans Tips så är det dags att bli mjukare. Mycket mjukare.
Faktum är att den här Veckans Tips nog inte ens kan kallas hårdrock, möjligtvis rock - men det är nog lika mycket soul och pop. Bruce Springsteen finns klart närvarande i vissa låtar, typ.
Hmm... vi gör såhär: sladda över till bandets MySpace eller kolla in skivan på Spotify och spela musiken samtidigt som du läser vidare så får vi se vad du tycker.
Bandet som sådant är startat av lokala hjältar från min hemstad Skellefteå efter att de, som så många av oss, begett sig i exil mot sydligare nejder.
En kväll dominerad av Smirnoff och gitarrer skapade en skiva som är helt jäkla fantastisk i mina öron av de embryon till låtar som fanns med i kappsäcken söderut, och därför spelar det mindre roll att det inte är renodlad hårdrock.
Låt örongångarna vila lite den här veckan, och då finns få bättre saker än det här!
"City Bad Boys" och "If There's A Darkness" är härlig bredbent rock'n'roll som minner om just Springsteen och blandar lyrik som hämtad från våra svenska visskatter med ett norrländskt vemod (oroa dig inte, sången är på engelska ändå, och det låter bra...) som tilltalar. "It's Unforgivable" är renodlad pop medan "If Things Get Rough - Call For Me" är vemodig... ja.. blues. Eller jazz.
Tja, du hör ju.
Du behöver kolla in det här.
Och, gissa vad?
Jag har ett extra ex av skivan!
Tilltalar det här dig och du vill ha det så skickar du ett mejl till chief-rebel-angel@hotmail.com och berättar varför. Innan bloggen avslöjar nästa Veckans Tips så koras en vinnare!

1 kommentar:

  1. Bra skit, lyssnade, log, slängde iväg ett mail :)

    SvaraRadera