Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 20 juli 2010

3 Röster om Exodus "Exhibit B: The Human Condition"

Är gammal äldst?
Kanske. När nu 3 Röster återvänder efter en tids tystnad så är i alla fall frågan berättigad. Veteranerna Exodus visar fin form, i alla fall tyckte Rebellängeln det i samband med
recensionen av den här högersmockan. Men - vad säger panelen?


Mange: Hm, när lyssnade jag på Exodus senast? LP? Nu har jag iallafall denna CD med trashveteranerna och jävlar de här gubbarna kan lira trash! Plattan innerhåller mängder av hårda riffkombinationer. Burn, Hollywood, burn är till en början bästa spåret, men efter ett par lyssningar till på att Exhibit B: Human condition kommer andra inte lika lättsmälta spår växa till sig. Jag har även kollat upp att de besöker Debaser Medis 8 december. Vi ses där.
Betyg: 4


SheerFaith: Exodus är ett band som förtjänar att bli betydligt större. Problemet på senare plattor är Rob Dukes. Han är i ärlighetens namn en tråkig vrålare/sångare.
Dukes har dock ryckt opp sig en smula på senaste plattan så man sitter inte och irriterar sig hela tiden och drömmer om att Paul Baloff ska återvända från de döda och överta micken. Exhibit B är ett stycke habilt verk thrash som sparkar röven av Exhibit A. Gary Holt är en grym thrashkompositör som spelar skjortan av de flesta. Hoppas att han en dag får den framgång han förtjänar.
Betyg 3/5Stones: Från öppningsspåret och framåt har Exodus tydligt beslutat att fortsätta utvecklingen för att driva den kreativa skapandet för thrash metal framåt. Plattan innehåller en bred arsenal av galopperande riff och ett låtskrivande stark nog för att hålla intresset uppe även om denna skiva är i det längsta laget.

Betyg: 3.5

Ganska bra ändå. 3+3,5+4, dvs ett snitt på 3,5 för grabbarna i Exodus. En stark trea, på gränsen till 4:a, eller svag 4:a om man så vill.
Helt klart är ändå att skivan är fullmatad med riff, glimrande spel och en grym ambition!

1 kommentar:

  1. Det blir aldrig riktigt så bra som man skulle önska.Grymma gitarrer men.........tyvärr, finns många skivor i dag som e bättre.

    SvaraRadera