Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 9 juli 2010

I Backspegeln: Ex Deo "Romulus"


Det kan ju förstås finnas få skivor som är lämpligare att skärskåda i backspegeln än just "Romulus" nu, när jag är i Rom. Att skivan dessutom är en som växt och förändrat sig lite sen recensionen gör det ju förstås än intressantare!
Ex Deo är egentligen Mauritzio Lauconos (Kataklysm) soloprojekt, och är en temaskiva om Julius Ceasar. Som sådan är den proppfull med detaljer som skall symbolisera det episka med skivan. Den delen hade jag en del emot, helt enkelt för att det kunde bli lite för mycket av det goda (samt att det faktiskt ibland inte var tillräckligt bra gjort), men under den tid som gått från recension till nu så har jag liksom förlikat mig med det. Jag bryr mig inte om att det inte är perfekt, helt enkelt, och de låtar som finns har dessutom växt till sig rejält. Rejält!
Vid recensionen var det här en klockren 3:a för mig; nu skulle jag vilja säga att betyget är lika klockrent... men en 4:a! "Cry Havoc", "Legio XIII", "The Final War", "Cruor Nostri Abbas"...det kryllar av riktigt bra döds/black här, och jag har under det här året kommit fram till att jag ändå gillar lyriken. Ex Deo kan mycket väl dyka upp som Veckans Tips så småningom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar