Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 2 juli 2010

Recension: Watain "Lawless Darkness"

Svenska Watain lanserade sin efterlängtade platta "Lawless Darkness" under parollen "Black metal will be reborn".
Jo, jag tackar jag.
Det här är inget annat än ett stycke mästerverk, som helt klart gjuter nytt blod i hela genren. Faktum är att det kommer att gjuta nytt mod i hela metalvärlden, så episk är skivan.
Att följa upp kritikerrosade och allmänt hyllade "Sworn To The Dark" var något som jag undrade hur bandet skulle kunna mäkta med, men det står efter den här uppvisningen helt klart att de har kontakt med makter som släpper lös en kreativitet och ärlighet som lyser som en fyrbåk över en hel värld.

"Lawless Darkness" innehåller inte ett enda onödigt ljud, riff, läte, trumslag, spår. Allt är sammanflätat till en helhet som imponerar enormt. Via ilskna ""Death's Cold Dark", svängiga "Malfeitor", tunga "Four Thrones", episka "The Waters Of Ain" drar Watain in lyssnaren i sin värld av svart vansinne, död och dyrkan av onda makter som lurar i tomheten bortom det vi ser i vardagen - och det är en värld som får det att pirra i magen av spänning.

Det här är på riktigt. Herrejävlar, vad detta är black metal på riktigt. Att äktheten dessutom kombineras med 10 stycken klockrena kompositioner gör det här till en unik skiva. Föregångaren "Sworn To The Dark" hamnade som nyaste skiva på min lista över de 12 bästa svenska album som någonsin gjorts, men det här är nog ändå strået vassare. Här finns ingen utfyllnad alls. Här är allt totalt genomtänkt, från konvolut och artwork till bilder, texter och melodier.

Om du bara ska ha en black metalskiva i din samling så är det den här.

Om du letar efter musik med ett band som menar allvar, som brinner för sin sak så är det den här skivan du ska ha.

Om du vill bli skrämd, lockad, fascinerad, hänförd och smått besatt av en skiva så är det den här.

Köp den. Nu.

Bästa Spår: Stenhård konkurrens, men till sist väljer jag två stycken helt olika låtar; "Waters Of Ain" är 14 minuter svart magi, och "Malfeitor" är Watain när de är som bäst. Välj den du hinner med att lyssna på...

Watain "Lawless Darkness" - 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar