Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 6 juli 2010

Blogg I Fokus: Ljudet av ett Hårdrockshjärta

Nu är det verkligen dags.
Det är ju ett tag sen det var en Blogg I Fokus, så det åtgärdas här och nu.
Den här gången kollar Rebellängeln in CrimsonAnnas blogg Ljudet Av Ett Hårdrockshjärta, en mycket personlig blogg som varvar en hel del olika ämnen och funderingar i inläggen.
För egen del är det en skön blogg att följa eftersom det är 100% ärlighet som gäller. Här finns inga tuffa fasader som CrimsonAnna örsöker gömma sig bakom, och trots att det finns en hel del inslag av musik & hårdrock så är det inte det som är i centrum; där står istället själva livet.
Sånt gillar jag.
Människor som är sig själva!

Hej CrimsonAnna, härskare av bloggen Ljudet Av Ett Hårdrockshjärta. Berätta, vad hittar man på din blogg?
Min bloggbeskrivning är "livet ur ett metalperspektiv" Det sammanfattar bloggen ganska bra

Du har hållit på relativt länge, vad är det roligaste med att blogga? Tråkigaste? Varför startade - och har fortsatt?
Jag startade egentligen 2002 med en helt annan blogg men bloggen i nuvarande form startade 2005. Jag läser så många bloggar att jag ville ge tillbaka. Dessutom tycker jag det är väldigt kul att skriva och ville ha ett ställe där jag kunde skriva fritt.

Det roligaste är kontakten med alla sköna människor därute. Det tråkigaste är gnälliga kommentarer. Dock blir jag bara mer envis när det gäller att fortsätta skriva när de gnisslar-mobbare och näthatare ska inte få bestämma.

Jag anser att din blogg är en av de mest personliga, vad säger du om det? Finns det för och nackdelar med det, har du märkt av något sånt?
Det gör mig glad att du säger det, för min tanke är just att det ska vara skrivet från mitt perspektiv. Du kommer inte hitta rena recensioner eller referat av metalnyheter. Det finns det så många som gör bättre.

Det roliga är att de som läser verkar uppskatta det och så att låta sitt ego ta lite plats. Nackdelen är att alla inte riktigt kan ta det.

Jag skriver ju om vad jag gillar oavsett vad övriga metalscenen tycker. Har fått ta en del stryk när jag skrivit om vad jag tycker definierar en hårdrockare. Men det är bara att ta-för vem sitter egentligen på facit här?

Vad har du för filosofi när det gäller inlägg och inriktning på bloggen?
Metal är ju ett genomgående tema men jag skriver det som intresserar mig. Vill jag till exempel skriva om biologi eller om böcker så gör jag det. Dessutom har ju hårdrock en tendens att "smitta av sig" på övriga aspekter i livet-ofta kan man t.ex. se på inredningen om du är hårdrockare. Den aspekten tycker jag är skoj att ta upp.


Jag har dessutom valt att ha en positiv blogg. Istället för att länka till negativa saker och ge dem uppmärksamhet (t.ex. folk vars åsikter får mig att vilja ha en väldigt stor skämskudde) så länkar jag till saker jag tycker förtjänar uppmärksamheten.

När du själv söker läsvärt material - vad letar du efter då? Återspeglar det sig på något sätt i ditt eget bloggande?
Jag försöker skriva bloggen jag vill läsa själv-personliga bloggar, gärna med hårdrocksanknytning. Jag skulle vilja ha en "tjejtidning" med stil- och inredningstips för oss hårdrockare. Hittar man det inte så får man göra det själv.


Jag skulle gärna läsa en inredningsblogg för rockers. Ni som skriver en sådan-hör av er.

Vilka bloggar och siter följer du själv? Finns det guldkorn du vill dela med dig av?
Oj oj oj-de är många-och de flesta utanför metalscenen. Har dock plockat ut några som jag tycker sticker ut.


Mr.Masa Har varit blogg i fokus men jag tycker han är så bra att han förtjänar all den uppmärksamhet han kan få. Jag gillar att han, precis som jag, skriver om vad han själv gillar och inte för att få cred.

Morrica skriver inte alltid om hårdrock, men när hon gör det så är det med sådan klokskap och spännande tankar att det är otroligt. Hon är en klok kvinna annars också så det är mycket läsvärt.'

Werock.se hoppas jag att ingen läsare här missat ;-)

Sandra af Munkakvarn är nog utan tvivel sveriges coolaste tvåbarnsmamma. Att hon gillar goth och hårdrock och dessutom uppfostrar sina barn till att gilla det måste ju uppmuntras.

Hamnade på
Mötley Crüe-Annikas av en slump och älskar att hon vågar låta sin samling ta upp hela huset. Hon ser stentuff ut men har ett gott hjärta.

Slutligen kastar jag in Häxans mat för att hon är en sådan underbar och kreativ person.

Åhå, det där var massor av spännande siter som i alla fall jag inte har någon koll på. Än. Ja... som vanligt i Blogg i Fokus: Vad är bäst just nu, musikmässigt? Vad ser du mest fram emot?
Jag vill definitivt tipsa om ett grymt band från Göteborg på väg upp, nämligen Silverhorse (http://www.myspace.com/silverhorseonline) som just givit första skivan ”The road of no return” digitalt. Finns på Spotify för alla som vill provlyssna. På sommaren ska det vara 70-talsrock, och detta är bra 70-talsrock. Lyssna på den sångaren-det är provocerande att han är yngre än jag ;-)

Inte helt nytt men grymt lik förbaskat är bandet ”Northern Kings”. Lyssna på ”My Way” och ”Don’t bring me down” Briljant! Så ska en cover-slipsten dras!
Live-mässigt ser jag fram emot Sonisphere, Pain, Europe och Silverhorse som alla kommer till stockholm i sommar/höst. Har också bestämt att jag ska se Sabaton i vinter-på land eller till havs vet bara ödet just nu.


Till sist, du ska få en liten bonusfråga... tatueringar. Vad är flipp och flopp inom motiv och stilar enligt dig?
Det är svårt. Jag tycker de snyggaste är de är personliga-tatueringar är ruskigt bra isbrytare på en fest. En kursare till mig på universitetet hade sina barns självporträtt-sådant är flipp. Men som sagt det är personligt.
Flopp är enligt mig fult gjorda tatueringar, för små och så svanktatueringar. Skulle heller aldrig tatuera in ett bandnamn-men snygga detaljer från skivkonvolut-hell yeah!

Tack CrimsonAnna, Metalbloggen uppskattar att du tagit tid & energi att dela med dig av dina tankar. Fortsätt blogga, fortsätt stå för dina tankar och åsikter.
Ni hittar Ljudet Av Ett Hårdrockshjärta här, kolla in den!

3 kommentarer:

 1. Hon nämde mig först :-D
  Skoj att jag inte är den enda som tycker om min blogg, hehe :-P

  Cheers!

  SvaraRadera
 2. Kul blogg i fokus, hon förtjänar det verkligen.
  Saknat blogg i fokus lite kom jag på nu.

  SvaraRadera
 3. En trevlig blogg som fått lite uppmärksamhet.

  SvaraRadera