Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 30 juli 2010

Recension: Soilwork "The Panic Broadcast"


Svenska Soilwork är veteraner numera.
Med 8 plattor i ryggen och ett sound som faktiskt är helt eget - det hörs att det är just Helsingborgarna som är i farten - så förväntas knappast att bandet ska vara fullständigt nyskapande på "The Panic Broadcast", även om Peter Wichers är åter i uppställningen igen. Däremot förväntas högkvalitativ modern metal med bra växling mellan aggression, growl och melodiska slingor med ren sång.
Och det är på pricken vad man får!
Sångaren och frontmannen Björn Stridh besitter en förmåga att sjunga både rent och med tryck i sitt growlande och skrikande som få andra vokalister når upp till, och det ger bandet en möjlighet att ställa just det medryckande smittande melodiska mot en tungt svängig och aggressiv fond.
Inledande ""Late For The Kill, Early For The Slaughter" bjuder på finfin rensande och sätter fart på anrättningen på ett utmärkt sätt, och i efterföljande ""Two Lives Worth Of Reckoning" så har bandets lyckats skapa en refräng som sätter sig som ett klistermärke direkt. Därefter får man standardkompositioner i "The Thrill", "Deliverance Is Mine" och "Night Comes Clean" innan det hettar till rejält.
"King Of The Threshold" är vansinnigt svängigt piskande som får mig att trumma snabbt på bilratten eller skaka mer eller mindre ofrivilligt på nacken. Dessutom lyfter den snabba attacken det kommande lite lugnare stycket "Let This River Flow" på ett riktigt bra sätt; kontrasterna samverkar gynnsamt.
Även avslutningen på skivan med "The Akuma Afterglow" och "Enter Dog Of Pavlov" är mycket stark, och det är egentligen bara "Epitome" som inte riktigt faller mig i smaken.
På det hela taget är det här kanske inte Soilworks starkaste platta någonsin, men det är ändå riktigt bra. Och, som vanligt med det här bandet, så växer skivan ju mer man lyssnar på den. Förra släppet "Sworn To A Great Divide" slutade till slut som en av de mest spelade under året för min del, något jag inte alls trodde i samband med release!
Betyget blir ganska enkelt denna gång, det känns som en helgjuten 4:a. Förväntningarna infrias.
Du hittar mer om bandet på deras MySpace, eller så kollar du dem på Spotify.
Bästa Spår: Hmm... rätt svårt, faktiskt. Antingen öset i "Late For The Kill, Early For The Slaughter" och "King Of The Threshold", eller melodin i "Let This River Flow". På det hela en ganska jämn skiva ändå, så det är väl sak samma!
Soilwork "The Panic Broadcast" - 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar