Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 6 december 2010

Recension: Stench "In Putrescence"


Ja, men sådärja.
Stench, som delar två av tre medlemmar med Tribulation, behöver ungefär fem sekunder av inledande "The Blackness" för att visa var skåpet ska stå. Ett fett guturalt skrik från helvetet inleder nämligen debuten "In Putrescence", och sen bjuds lyssnaren på en resa i old school svärtad dödsmetall, producerad av Tore Stjerna.
Och vilken resa det är!
Det är rått, gitarrbaserat och faktiskt ganska olikt Tribulation.
Stundtals är det rätt skruvat, och detta är en skiva som är proppfull med små detaljer som framträder efter en tids lyssning, där ett bra exempel framträder när man har repeatfunktionen igång. Då märker man nämligen att sista låten "The Ones Who Rot" avslutas med exakt samma riff som inleder första låten "The Blackness" (ja, alltså, det riff som tar vid efter det skrik som nämndes i inledningen av den här recensionen).
Däremellan delas skivan in i två delar,
Del ett består röjiga "The Blackness" och "Face Of Death" samt briljanta och lite tyngre "Ghosts" och "Breath Of The Rottenness", medan andra delen byggs av "The Fire", "Crimson Hills", "Drenched In The Light" och "The Ones Who Rot".
Första delen är spetsigare, medan den andra delen är jämnare, men allt är bra.
Gillar du svensk dödsmetall med genuin känsla så ska du kolla in detta.
Gillar du känslan som finns i genuin black metal så ska du kolla in detta.
Själv tänker jag inte orda om Stench så mycket mer (vilket lysande namn förresten, och loggan är i mina ögon underbart skön, precis rätt kombination av ostighet och tuffhet). Du får kolla in dem själv istället, via MySpace till exempel.
Bästa Låt: Delad plats, tycker jag. Antingen "Ghosts" eller "Breath Of The Rottenness".
Betyget är denna gång ganska enkelt. Klockren 4:a!
Stench "In Putrescence" - 4

3 kommentarer:

  1. Det här är så jävla bra! 2010 kommer nog att gå till historien som ett av de bästa death metal-åren.

    SvaraRadera
  2. Jarno -> Visst är det finfint! Döds har ett mycket bra år, vilket faktiskt för min del inneburit att det nästan blivit svårt att peka på en absolut topp i genren. Det är så mycket som är bra att inget tagit kommandot!!! :)

    Välkommen till bloggen förresten. Hope you like what you see. Jag gillade i a f din sida, så nu finns den i länklistan.

    SvaraRadera