Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 3 december 2010

Veckans Tips: Blue Murder "S/t"John Sykes, klingar det namnet bekant?

Antagligen. Med ett förflutet i bland annat Thin Lizzy, Whitesnake och Tygers of Pan Tang så har gitarristen en hel del plattor under bältet, men detta Veckans Tips handlar om egna projektet Blue Murder och dess självbetitlade debut från 1989.

Med sig på plattan har Sykes Carmine Appice på trummor och Tony Frankling på bas, men rent krasst är detta Sykes verk. Han har skrivit i stort sett alla låtar och texter samt hanterar gitarr och sång på egen hand.

Musiken är klassisk hårdrock av 80-talsmodell, byggd på bra sång, starka riff och smittande melodier.

Skivan inleds lite smygande med långa "Riot" som är en stabil öppnare, men de riktiga höjdpunkterna finns i "Valley Of The Kings", balladen "Out Of Love" och avslutande "Black Hearted Woman".

Produktionen har hanterats av en viss Bob Rock, och den här skivan nådde ganska mycket framgång på den tiden det begav sig för att sedan förfalla i glömska, och nu finns den väl knappt att få tag i längre - vilket också gäller uppföljaren "Nothin' But Trouble" från 1993, och inte finns skivan på Spotify heller. Svårt att ordna smakprov alltså, speciellt som Sykes MySpace enbart ger smakprov på annat. Nå - då är det väl tur att du läser just den här bloggen.

Här hittar du nämligen tidigare nämnda "Valley Of the Kings", "Riot" och "Out Of Love".

Bara för att jag är en så snäll snubbe, och gillar att dela med mig av bra musik.

Mycket nöje!

2 kommentarer:

  1. En klassiker från den eran och det var verkligen inte i går man hörde denna, tror nog att jag har ett ex av denna i hyllan, läge för lite Blue Murder i helgen då.

    SvaraRadera
  2. Tack för låten, plockade hem valley of the kings och det är bra, ibland till och med riktigt bra, har lite problem med syntharna bara men vad gör man -89!
    Helvete vilket grymt gitarrspel och svinbra sång, den lär spelas många gånger!

    SvaraRadera