Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 10 december 2010

Veckans Tips: Propagandhi "Supporting Caste""Awards are like hemorroids; eventually every asshole gets one..."
Så ska Propagandhis respons till vinsten av ECHO's internationella song writing award ha varit 2006, varefer de donerade pengarna - och det förvånar mig inte ett smack om det är sant.
Dessa kanadicker är nämligen något alldeles extra!
Musikaliskt rör de sig i samma genre som exempelvis Bad Religion, men den melodiska lättpunken är kryddad med stenhårda och ironiska texter.

"Supporting Caste" är 4:e skivan, och den kom 2009 även om jag missade den under större delen av året och upptäckte den först i slutet - faktiskt i samband med att den återkommit på ett flertal olika Årstopplistor här och var.
Istället för att orera en massa om den politiska delen av bandets texter (det kan du läsa mer om på deras hemsida) så handlar Veckans Tips, precis som vanligt, om själva skivan.

Och det är en riktigt vass skiva!
Inledande "Night Letters" är ganska hård och har en mörkare anstrykning, titelspåret följer därefter med vass refräng och sen kommer ett gäng starka låtar där "Human(e) Meat (The Flensing of Sandor Katz)", "Dear Coaches Corner" och kanske framförallt "Potemkin City Limits" sticker ut som extra bra.
Totalt sett en riktigt bra skiva för oss som gillar den här typen av musik.
Du hittar bandets MySpace här, eller så öppnar du Spotify.

1 kommentar:

  1. Mycket bra band och skivan är kanon! Ser fram emot nytt material från killarna. Just ironin och det politiska budskapet i symbios gör att jag gillar dom så mycket.

    SvaraRadera